Кандидатът за кмет на Пловдив Калоферов започва операция „чисти ръце“ в общинския съвет на града

0
50

 

 

Уважаеми съграждани, от днес, както ви обещах, стартирам рубриката „Политически маймунджулъци“. Всяка седмица ще ви представям по едно лице, водач на политическа група в Общинския съвет, част от политическото шоу в града ни. Лице, допринесло със своите действия и бездействия за тежката ситуацията в която се намира Пловдив в момента.

 

Разбира се, започвам представянето с един от вашите любимци, политическият стожер, титанът на мисълта и бързата реакция. Вечният общински съветник, човекът, който работи професия „местен политик“, лицето Константин Георгиев. Последното име на партията му мисля, че беше Кауза България, от скоро част от коалиция или съединение, както те го наричат, с други системни политически играчи в града.

Константин Георгиев е изключително интересен политически номад и за него можем да напишем много. През годините назад е минал през много тежки ситуации, за да може днес да има почти 20-годишен стаж като съветник. Преди много години кариерата си започва в младежката организация на СДС. От тогава до днес имената на политическите му организации се сменят почти толкова бързо, колкото и стандартът му на живот.  Претърпял е лупинги и шпагати, предателства, лицемерие и тежки политически изневери. Но е оцелял и днес ни радва с политическите си изяви в Общинския съвет. Активен и борбен, винаги е защитавал смело нечии интереси.

За него казват, че е вторият човек в организираната им политическа група (ОПГ) след боса си Капо ди тути Капи – вечният заместник-кмет. С постоянното си присъствие през годините във власта ОПГ е пуснало здрави корени в много общински отдели, предприятия, младежки центрове и социални домове. Там те са настанили трайно и обгрижват внимателно свои съмишленици и симпатизанти, които използват по време на избори за подкрепа. Това са стотици семейства, в които е създадена зависимост и са подложени на сериозен контрол, за да бъдат използвани за гласоподаватели на всеки 4 години. Добре смазана и организирана политическа машина.

Естествено, ОПГ на Константин Георгиев винаги предлага подкрепа, на който и да е кмет, и я разменя за ръководни места в Общината за да продължи активно своята дейност. Кариерата на  съветника Георгиев са белязали не един и два шумни скандала за продажби, заменки или покупки на общински терени, но запознати твърдят, че неговата гордост, неговият апогей е последната сесия, на която неговата ОПГ подкрепи, въпреки ясното гражданско недоволство покупката на парка до Гребната база за 35 милиона лева.

Много скоро съветникът Георгиев ще отбележи своя 20-годишен юбилей като местен политик и е редно да му пожелаем да бъде жив и здрав, да излезе в заслужена почивка и да си намери нова работа. Наздраве!

Иван Калоферов, фейсбук

вляво на снимката – Иван Калоферов, вдясно – Константин Георгиев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here