Николай Денков: Протестите са срещу политическата класа, не пряко срещу кабинета

0
20

 

Протестите на земеделци, енергетици и миньори са следствие от огромното натрупано недоверие към политическата класа, заяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Николай Денков.

Той каза, че отсега нататък кабинетът ще поема само ангажименти, които може да изпълни и те ще се  оформят като писмени документи, предава БНР.

Протестите от вчера не са насочени пряко към правителството, смята Денков:

„Всъщност упреците се оказа, че не са директно към нас, защото всички разбират, че ние заварваме ситуация, в която трябва много бързо да се реагира. Упреците са общо към политическата класа, че много често обещава и много рядко изпълнява това, което обещава. Напрежението, което всички виждаме по медиите, тук на площада, е отражение на огромно натрупано недоверие към политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините“.

Приетите вчера решения и ангажименти към енергетици и към земеделци не са отстъпление и компромис, а са в интерес както на държавата, така и на хората.

„При преговори и двете страни печелят. Няма нужда единият да бъде губещ“, допълни Денков и така аргументира квотите, които ще се договарят с Украйна за внос на слънчоглед.

„Спиране за момента на вноса на слънчоглед, така че от една страна да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна ние да осигурим необходимата суровина за преработвателите на олио, от което ще печели цялата държава като приходи и хората, които ще видят олио на поносими цени в българските магазини“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here