Путин: Русия и Китай излизат от единна позиция за формирането на многополюсен свят

0
11

 

Русия и Китай имат обща позиция за формирането на многополюсен свят, това се потвърждава от последното посещение на китайския лидер Си Дзинпин в Руската федерация, каза руският президент Владимир Путин, съобщават руски медии.

„То даде добър тласък за развитието на двустранните отношения. Това се отнася до международните въпроси. Ние тук говорим от единна позиция за формиране на многополюсен свят, а не свят, основан на някакви правила, които никой не е правил видяни, които се използват всеки ден, променят се в съответствие със ситуацията в полза на тези, които измислиха тази нелепа формула“, каза Путин по време на среща с члена на Политбюро на ЦК на КПК, китайския външен министър Ван И.

Руските миротворци работят активно с всички страни, участващи в конфликта в Нагорни Карабах, каза руският президент Владимир Путин на среща с китайския външен министър Ван И: „Нашите миротворци работят много активно с всички страни, участващи в този конфликт. Те правят всичко, за да защитят цивилното население.”

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here