Шойгу: Взаимодействието между Русия и Иран достига ново ниво

0
14

 

Взаимодействието между Москва и Техеран излиза на ново ниво, диалогът между Русия и Иран сега се развива особено интензивно, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

„Ние сме насочени към изпълнение на целия набор от планирани дейности, въпреки съпротивата на Съединените щати и техните западни съюзници. Санкционният натиск върху Русия и Иран показва своята безполезност, докато руско-иранското взаимодействие достига ново ниво“, каза Шойгу на преговорите с министъра на отбраната и подкрепата на въоръжените сили на Иран Мохамад Реза Ащиани.

В същото време той декларира готовността си „за по-нататъшни съвместни действия в областта на укрепването на стабилността и сигурността в Близкия изток“.

„Отбелязваме със задоволство“, каза Шойгу, „че днес руско-иранският диалог се развива особено интензивно“.

Според него това до голяма степен се дължи на доверителните отношения, които са се развили между лидерите на Русия и Иран.

„Високата динамика на срещите потвърждава общото настроение за по-нататъшно укрепване на стратегическото партньорство в сектора на отбраната и военното сътрудничество“, подчерта Шойгу.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here