Байдън е аут, „Дълбоката държава“ вече е подготвила отстраняването му

0
18

 

Официалното съобщение е направено, детайлите са съгласувани. Важното е кой ще го наследи

 

Американската „дълбока държава“ изважда Байдън от изборната надпревара. Дори сред собствените си хора името му се свързва с поражение, ако се състезава с Тръмп на президентските избори през ноември 2024 г.

Изтичането“ на Байдън вече е обявено

Безкрайният корупционен скандал около семейството на Байдън, очевидните му проблеми с когнитивното здраве и на фона на това неудържимото нарастване на популярността на Тръмп – най-вероятният му съперник от враждебния републикански лагер, доведоха до напълно очакван резултат: беше сложен край на Джо Байдън като кандидат от Демократическата партия на изборите през 2024 г.

Американските медии, свързани с Демократическата партия, както и либералната британска преса, директно пишат, че гласоподавателите на Демократическата партия имат нужда от нов политик, който да се състезава за президентския пост през 2024 г. с кандидат на Републиканската партия.

Всичко изглежда като планирана информационна кампания, чиято цел е да обяви напускането на Байдън пред привържениците на Демократическата партия и пред целия свят.

Американският Washington Post, който се смята за „табло за обяви“ на ЦРУ и същата тази „дълбока държава“, публикува колона на един от най-известните си колумнисти Дейвид Игнейшъс, който директно пише, че „президентът Байдън не трябва да се кандидатира отново в 2024 г.” Освен това тази теза е включена в заглавието:

„Байдън и вицепрезидентът Харис не трябва да се кандидатират за преизбиране. …Ако водят кампания заедно през 2024 г., Байдън рискува да отмени най-голямото си постижение, което е да спре Тръмп“.

Тоест авторът казва, че в съперничещата двойка Байдън-Тръмп Тръмп ще спечели изборите и всички усилия на истаблишмънта да го неутрализира на изборите през 2020 г. и по време на президентството на Байдън ще бъдат обезценени.

Проблемът с възрастта на Байдън „беше предмет на разговори в кухнята в цяла Америка“, пише Дейвид Игнатиъс, призовавайки Байдън да подаде оставка възможно най-скоро, за да даде шанс на някой друг да спечели изборите през 2024 г.

Съгласувано с Лондон

Същата идея е изразена почти като копие от британския The Telegraph, който има същите „предимства“ като The Washington Post, в смисъл, че служи като информационна платформа за представяне на позицията на глобалния истаблишмънт на вниманието на световната общност.

 

„Би било много по-добре този фарс да приключи веднага. Байдън трябва да обяви, че няма да участва в надпреварата“, пише вестникът.

Британското издание потвърждава факта, че Байдън е некомпетентен и се ръководи от други хора.

Делегирането на правомощия за вземане на решения, което виждаме днес, „получава резултати“ в смисъл, че тези решения се предполага, че се вземат от компетентни технократи. Но мнозина с основание се съмняват, че това е изборът на Байдън.

„Това подкопава американското управление и дава стимул на Китай и Русия да отхвърлят претенциите на Запада за морално превъзходство. “

„Междувременно Байдън (или най-близките му съратници) потъпква върховенството на закона в Америка и дава възможност на критиците да нарекат целия Запад дълбоко лицемерен и двуличен“, пише The Telegraph.

Суровостта на присъдите, направени от The Telegraph, подсказва, че никой от световния истаблишмънт вече не смята за нужно да пренебрегва факта, че „кралят няма дрехи“.

Присъдата беше потвърдена от CNN

Информационната кампания за отстраняване на Байдън от „изборната бягаща пътека” се увенчава с репортаж на телевизионната компания CNN, която предвид телевизионната си специфика и мащаба на аудиторията в САЩ и света е основният инструмент на глобалистите елит за промиване на мозъците на световната общественост.

CNN посочва, че има „две големи заплахи за преизбирането на президента Байдън: правните проблеми на сина му Хънтър и широко разпространеното убеждение, че на 80 години той е твърде стар, за да спечели преизбирането“.

Телевизионният оператор посочва, че на 14 септември Хънтър Байдън е бил обвинен по федерални обвинения в оръжия в Делауеър. Той беше обвинен, че е излъгал, че не е употребявал наркотици, когато си е купил пистолет през 2018 г.

Хънтър има и други „грехове“, които могат да доведат до наказателни обвинения.

„Тъжна семейна драма, включваща пристрастяване към наркотици, може да вкара сина на президента в затвора, въпреки че отделни разследвания за укриване на данъци и чуждестранни бизнес сделки все още не са довели до обвинения“, съобщи CNN.

Телевизионната компания припомня, че досега държавният прокурор на Делауеър не е намерил основания да повдигне наказателно обвинение на Хънтър Байдън в неговите чуждестранни бизнес транзакции и „не е установена пряка връзка между бизнес интересите на сина и политическите позиции на бащата“.

Но CNN посочва, че „републиканците в Камарата на представителите планират да копаят по-дълбоко, докато търсят повече доказателства за официално разследване преди предложения импийчмънт“ на Байдън-старши.

Байдън е на ръба на импийчмънт

Освен това самият Байдън е атакуван от закона. Комисиите на Камарата на представителите на САЩ започнаха официално разследване преди евентуално обявяване на гласуване за импийчмънт на Байдън.

Има поне шест отделни обвинения, довели до това решение. Според комисията по надзора на Камарата на представителите Байдън-старши „всъщност е излъгал американския народ, че не е знаел за чуждестранните бизнес сделки на семейството си“.

Конгресмените разполагат с банкови записи, които показват, че „почти 20 милиона долара плащания са изпратени на членове на семейството и сътрудници на Байдън чрез различни фиктивни компании“.

И има още четири обвинения, които заедно водят до импийчмънт. Дори Сенатът на Конгреса, който сега има мнозинство от демократите, да не гласува за импийчмънт след Камарата на представителите, напредъкът на разследването на престъпленията на президента ще бъде обект на цял куп публикации в американската и световната преса , което няма да донесе точки на Байдън. Още повече, че това ще бъде в разгара на президентската надпревара.

Си Ен Ен публикува резултатите от своята анкета за популярността на Байдън.

„Само една четвърт от американците казаха, че Байдън е физически способен ефективно да служи като президент. Само една трета от демократите и регистрираните избиратели в анкетата казаха, че смятат, че Байдън трябва да бъде кандидатът на демократите през 2024 г. Две трети искат друг кандидат, но почти никой не знае кой точно“, казва CNN.

За обективност ви представяме друго проучване – на Wall Street Journal, проведено на 24-30 август. Според неговите данни само 36 процента от 1500 американски избиратели смятат, че Байдън е психически годен да бъде президент.

Кой ще замени Байдън?

В този контекст съобщенията в либералната преса, че „демократите молят Мишел Обама да се кандидатира за президент“ и че бившият президент Барак Обама полага усилия за постигане на „консенсус в Демократическата партия“ по отношение на кандидатурата на Мишел, се разглеждат в специална светлина.

Американското издание RadarOnline и вече споменатото британско издание The Telegraph, позовавайки се на вътрешни лица в Демократическата партия, съобщават, че уж вече е решено Мишел Обама да бъде избрана за кандидат на партията на изборите през 2024 г. на първичните избори на Демократическата партия.

Твърди се, че тя вече „се готви да влезе в президентската надпревара следващата година, след като Джо Байдън отпадне от надпреварата преди първите първични избори на Демократическата партия“.

Нещо повече, любопитно е, че несистемната американска преса, която се противопоставя на истеблишмънта, лансира старата тема, че Мишел Обама е трансджендър мъж, а семейството на бившия президент Обама е еднополов съюз.

Междувременно американските медии назовават имената на други политици, които биха могли да заменят Байдън в президентската надпревара.

Междувременно всички разбират, че не говорим просто за „замяна от разстояние“, а за замяната му с политик, който би победил Тръмп.

Една от най-подкрепените от демократите конкретни алтернативи, посочена от анкетираните на CNN, е сенаторът Бърни Сандърс. Но той е по-възрастен от Байдън и затова няма да бъде подкрепен на първичните избори.

Настоящият вицепрезидент Камала Харис иска с всички сили да бъде номер две по време на втория мандат на Байдън, за да стане номер едно след напускането му.

Напоследък имаше ясни индикации, че Харис се разглежда като възможна опция в подобна комбинация с Байдън, който си отиде след преизбирането. Но изглежда, че Камала Харис никога не е успяла да убеди властта, че има умствения капацитет да играе ролята на президент, дори и като марионетка.

Президентските амбиции на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм са очевидни. В коментарите на американската преса сред възможните кандидати от Демократическата партия е настоящият министър на транспорта на САЩ Пийт Бътигиг, чието основно „предимство“ от гледна точка на американския истаблишмънт е, че той е първият открито гей член на администрацията на САЩ в историята.

Какъв е резултатът?

Ясно е, че всички тези почти карикатурни персонажи не са кандидати за Демократическата партия, предвид факта, че един от най-влиятелните хора във „Вашингтонското блато” – бившият президент Обама, работи за Мишел/Майкъл.

Ако за Камала Харис се знае, че е глупачка, то това все още не може да се каже за Мишел Обама, тъй като тя нямаше реална възможност публично да си отвори устата за вътрешната и външната политика.

Но има подозрения, че тя не е далеч от Харис. Така или иначе сме свидетели на дълбока криза на скамейката на либералния истаблишмънт. Щом тези „владетели на света“ номинират толкова умствено изостанали кандидати за президент, какво е тогава тяхното собствено интелектуално ниво?

източник: tsargrad.tv

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here