Божанков се закани на Пеевски и Борисов: В края на ноември ще се оттървем и от тях!

0
17

 

Депутатът от ПП Явор Божанков обясни в ефир, че много скоро България ще се оттърве от Делян Пеевски и Бойко Борисов, като най-вероятно това ще се случи в края на ноември след местните избори.

 

Повод за коментара му стана показването на плакат по време на участието му в бТВ, на който се вижда лицето на Божанков, а под него надпис „България без Пеевски, Борисов и Гешев!“.

На въпрос как така е направил такъв плакат преди години, а днес партията, от която е депутат, „Продължаваме промяната“ е на власт съвместно с ГЕРБ и ДПС, или с други думи с Бойко Борисов и Делян Пеевски, той отговори, че благодарение на „Продължаваме промяната“ вече сме се оттървали от Гешев и много скоро България ще се измъкне и от лапите на настоящите коалиционните партньори Пеевски и Борисов.

По негови думи било изключително важно именно той, Кирил Петков и останалите им приятели от ПП да овладеят службите в момента, не за друго, а за да бъдат измъкнати те от ръцете на президента. Защо обаче това трябва да се случи подобно нещо, Божанков така и не можа да обясни.

„Ако няма реформи в службите, ние няма да бъдем пасивни. Компромис няма да направим. Ако не бъде проведена реформата, едно от основанията да има правителство отпада“, каза още бившият любимец на Корнелия Нинова.

Вчера съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов се оттегли като председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност. Именно той стои зад законопроекта, като уточни, че при представянето на законопроекта на лидерска среща е получил подкрепата на ГЕРБ и ДПС. След това обаче и двете партии обявиха, че няма да го подкрепят. Именно това го провокира да се оттегли от поста.

От „Продължаваме Промяната – Демократична България“ съобщиха вчера, че ще предложат Бойко Рашков да поеме председателското място в комисията. По думите на Явор Божанков това е още един знак към другите партии, че коалицията е твърдо решена да проведе реформите и няма да се откаже от тях.

„Ако ГЕРБ не искат да реформират службите, това означава че директно заемат позицията на президента, който направи назначенията в тях. Тази реформа за нас е ключова“, подчерта Божанков.

източник: btvnovinite.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here