ИЗВЪНРЕДНО! Гонят руският архимандрит Васиан от България!

0
18

 

Безпрецедентен скандал, буквално непознат в световната дипломатическа история, сътвориха родните управляващи днес.

Според перфектна информация на MEDIAMALL днес ръководителят на Руската църква в България архимандрит Васиан е получил нареждане от българските власти, моментално, още в рамките на днешният ден, да напусне границите на България поради подозрения в извършване на шпионска дейност на територията на страната ни.

По-рано Васиан и негов служител са били задържани за кратко в затворено помещение с решетки, като впоследствие пък са получили нареждане моментално да напуснат територията на България.

Обикновено при подобни случаи на обвиняемите лица се дава поне седмица време, за да организират личните си дела и да напуснат територията на дадена държава. В настоящия случай, обаче, родните власти не са предоставили никакво време на архимандрит Васиан и неговия служител, като в момента те са отведени в Руската църква в центъра на столицата, за да съберат личните си вещи и да бъдат откарани до границата със Сърбия, откъдето пък да търсят своя път обратно към Русия.

Абсурдното е, че дори в този момент липсва всякаква информация за случващото се, а семейства с деца, чакат за предварително планирани кръщенета в Руската църква в София.

Друг абсурд идва и от факта, че почти никога политиката на една държава не се обвързва с религията, практика, която обаче очевидно не интересува българските власти.

източник: mediamall.info

Захарова за изгонения руски архимандрит: Този крещящ недружелюбен акт на българските власти не подлежи на никакво логично обяснение

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here