Йотова: Недоверие в службите изказват хора, които искат да им сложат ръка, президентът няма да допусне това

0
45

 

По повод решението за експулсирането на свещеници от Руската православна църква от България, Илияна Йотова посочи, че службите са в правото си да свършат това, ако имат достатъчно доказателства и сигнали

 

Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Сигурна съм, че президентът Радев няма да допусне това, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във Велико Търново. На крепостта „Царевец“ тя присъства на издигането на националното знаме на Република България. Вицепрезидентът се включи в празничното шествие до паметника „Майка България“, предава БНТ.

Позволете ми да коментирам по-късно закона, той едва вчера беше съставен в окончателния си вид и приет, нека да видим как кореспондира с останалото законодателство, каза вицепрезидентът. Така тя коментира приетия вчера окончателно на второ четене законопроект за противодействие на корупцията.

С него съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две. Слушах много експерти, има различни мнения, много от тях се тревожат от факта, че се създава още един разследващ орган, доколко и как той ще си кореспондира с другите в страната, каква част ще намери този закон в общата съдебна реформа, която е претенция и за съставянето на днешното правителство, това предстои да видим през следващите месеци, добави вицепрезидентът.

По повод решението за експулсирането на свещеници от Руската православна църква от България, Илияна Йотова посочи, че службите са в правото си да свършат това, ако имат достатъчно доказателства и сигнали.

Преди 115 години строителите на съвременна България ни дадоха един чудесен пример за единство, за това какво означава национална кауза и как я постигаш. Това е пример и модел, който не увяхва с времето и не остарява, той трябва да е пример и модел и за всички нас, които имаме претенциите да строим днешна България, отбеляза тя по повод Деня на независимостта.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Празникът означа укрепване и развитие на българската държава, в която, за съжаление, се правят опити да тя бъде ерозирана, уважение и респект към основния закон на страната – българската Конституция. Казвам го неслучайно тук във Велико Търново – градът, в който беше одобрена и гласувана новата демократична българска Конституция. Означава да имаш добре осъзнати и формулирани национални интереси и да ги защитаваш като позиции и на национално, и на европейско и на международно ниво. Всичко това са измеренията на днешния празник – през 2023 година“, отбеляза още тя.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here