Украйна нанесе ракетен удар по щаба на руския Черноморски флот в Крим

0
26

 

Един руски военнослужещ се води изчезнал

 

Украинските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по щаба на Черноморския флот (ЧФ) в Севастопол. Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев предупреди за възможността от второ нападение, но по-късно заплахата беше отменена, предава ТАСС.

По актуализирани данни на руското министерство на отбраната един военнослужещ е изчезнал след атаката.

Отломките от ракетната атака срещу щаба на Черноморския флот са разпръснати на стотици метри. Гражданската инфраструктура около щаба на Черноморския флот и хората по улиците първоначално не са пострадали след ракетния удар, каза Развожаев.

Фрагмент падна близо до Севастополския руски драматичен театър на името на А. В. Луначарски.

Общо при отразяване на ракетна атака системите за ПВО са свалили пет ракети, уточняват от руското министерство на отбраната.

На място работят служители на руското Министерство на извънредните ситуации, аеромобилната група е приведена в бойна готовност, въведена е резервна техника.

Служителите на реда молят местните жители да напуснат централните улици на Севастопол.

Според информация на телеграм канала „Рыбарь“ първият удар е бил около 10.20 часа, от района на Одеса е изстреляна противокорабна ракета „Нептун“, която е свалена от части на 31-ва дивизия на ВВС и ПВО над Белбек.

„Тогава екипажът на ПЗРК на летище Кача извади от строя БПЛА от неизвестен тип. И буквално 10 минути по-късно БПЛА Tekever AR3, който излетя от района на Херсон, близо до нос Тарханкут, беше унищожен от системата за противовъздушна отбрана S-300. Два часа по-късно атаката се поднови: четири бомбардировача Су-24М изстреляха най-малко седем крилати ракети Storm Shadow. Два от тях са свалени над Стерегущий, а още няколко – при подход към Севастопол“, пишат военните кореспонденти на телеграм канала.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here