Ким Чен-ун с писмо до Си Дзинпин с предложение за стратегическо партньорство

0
24

 

Вчера Си Дзинпин се срещна в Ханчжоу с южнокорейския премиер Хан Док-су и заяви пред него, че Пекин е готов да работи със Сеул за развиване на стратегическото партньорство между двете страни

 

Лидерът Ким Чен-ун обещава в писмо до президента Си Дзинпин да насърчи отношенията на сътрудничество между двете страни, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Писмото е изпратено в отговор на поздравленията на Си за годишнината от основаването на Корейската народнодемократична република (КНДР) този месец. Китайският президент е изразил готовност за засилване на стратегическата комуникация и сътрудничеството на работно ниво.

„Вярвам, че приятелските отношения и сътрудничеството между КНДР и Китай ще се развиват стабилно в съответствие с изискванията на новата ера и желанието на двата народа в бъдеще“, се казва в писмото, изпратено в четвъртък от Ким.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Вчера Си Дзинпин се срещна в Ханчжоу с южнокорейския премиер Хан Док-су и заяви пред него, че Пекин е готов да работи със Сеул за развиване на стратегическото партньорство между двете страни. Преговорите между двамата лидери се проведоха преди церемонията по откриването на Азиатските игри, на фона на нарастването на напрежението, свързано със САЩ, Русия и Северна Корея, отбелязва Ройтерс.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here