На вниманието на министъра на правосъдието: Вижте как Ваши служители въртят схеми за отнемане на бизнес

2
66

 

Съдебно лице рекетира бизнесмени с цел злепоставяне и отмъкване на бизнеса

 

BIG5 разкри случай, от който става ясно, че „джуджетата“ в съдебната система отдавна не са осем. Конкретната история, за която ще разкажем, обаче не се разиграва на ул. „Шандор Петьофи“ 55, където Пепи Еврото в качеството си на магистрат е търгувал с бизнеси, а в община Малко Търново, където държавен съдебен изпълнител, чийто баща е управител на фирма, в която има 10% от активите, заплашва сина на другия собственик с по-голям дружествен дял.

Историята на пръв поглед прилича на скандал между комшии, които са авери в местното предприятие, ако някои от тях не бяха държавни служители в съдебната система и не злоупотребяват със служебното си положение.

Според сигнал, разпратен до министъра на правосъдието, с копие до Инспектората към министерство на правосъдието, до дирекция „Взаимодействие със съдебната власт“, до Висшия съдебен съвет и до председателите на районните съдилища в Малко Търново и Айтос, както и от приложен текст от заплашителен sms, става ясно, че държавният служител Петър Стоянов Димов – съдебен изпълнител от Малко Търново и съпругата му Пламена Димова – съдия по вписванията в Районен съд Айтос, развиват бурна предприемаческа дейност.

Според справка на медията ни, съдебният изпълнител Петър Димов е син на управителя на фирма „Агроринг Инвест“ ООД – Стоян Димов, собственик на 10% от активите на дружеството. Според Търговския регистър останалите съдружници са Желка Филипова с 46% и „Джей Ви Трейдинг“ с 44%. Именно синът на Филипова е заплашван от съдебното лице – син пък на управителя.

Съдебния служител, който е работил във въпросната фирма и като юрист-консулт преди години, пише в sms-а, приложен към сигнала до институциите: „…Надявам се, че си спомняш всичко, защото аз съм се подсигурил. Нищо, че ни смяташ за много прости с баща ми и за парите, които съм ти давал, за назначенията също съм се подсигурил и за срещите с (бел.ред. – посочено е името), на които той казваше, че даваш парите на любовника на (бел.ред. – името на бивш правосъден министър), също съм се подсигурил. Знам, че след този смс, ще искаш да ме ликвидираш и убиеш, но това, което ще се случи е в отговор на заплахите срещу баща ми и моето семейство. Смятам да отида в полицията, но не в Бургас, а в София и да им разкажа и покажа всичко, което съм преживял с тебе. Смятам, че баща ми ще направи същото и той знае също, като мен, че е застрашен от теб. Бъди жив и здрав и те моля да ми изтриеш телефона.“

Възниква логичният въпрос, дали човек, който се кани да убие някого, би тръгнал преди това да пише до министъра на правосъдието и куп други съдебни институции. За сметка на това прави впечатление, че уж заплашеният да бъде убит използва доста заплашителен тон и закана за използване на полицията. Интересна подробност е, че преди време акции в спорната фирма е имал и Любо Къдравия или Мориарти, за когото преди дни медиите написаха, че именно той е човекът, който е дал 180 000 евро, предвидени за купуване на гласове в Несебър. Друга любопитна подробност е, че т.нар. бургаски Мориарти има роднини в Апелативна прокуратура – Бургас. Затова не е никак учудващо, ще е прехвърлил дяловете си на фирма, в която явно думата има синът – съдебен служител.

Проверка на медията ни в Айтоско разкри и още нещо любопитно: въпросният Петър Стоянов Димов, който в момента е служител на съдебната власт като ДСИ в РС Малко Търново, се представя сред земеделските производители като производител на череши в Айтоско, както и активно помагащ на баща си в зърнопроизводството (във визираната по-горе „Агроринг Инвест“ ООД). Отделно името му изскача като прехвърлител на активи на „Пеал Трейд“ ООД. Хората разбират, че е магистрат само когато опрат до бизнес спор с него. Според наши източници дори и този случай става въпрос за сплашване с цел придобиване на останалите дялове от въпросното търговско дружество.

Според твърденията в цитирания по-горе сигнал до съдебните институции става ясно, че Петър Стоянов Димов се възползва от служебното си положение и лични познанства, което е в разрез на всякакви морални норми на служител от съдебната власт. И ако управляващите говорят за промяна в начина на работа на съдебната система, може би е добре да се вгледат в безбройните „джуджета“, които използват служебното си положение само за лично облагодетелстване. Иначе обикновеният човек, особено в по-малките населени места, остава с впечатлението, че не може да се прави бизнес, ако зад гърба ти няма някой магистрат.

BIG5

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here