Полски хеликоптер е влязъл в Беларус, били са вдигнати бойни самолети

0
20

 

Властите във Варшава отрекоха. Подобно нарушение имаше и на 1 септември

 

Полски самолет два пъти е нарушил границата на Беларус, информацията е потвърдена от обективен контрол. Това съобщиха от пресслужбата на беларуското министерство на отбраната, предава ТАСС.

„Днес в 15:02 часа средствата за радарно откриване на ВВС и ПВО регистрираха приближаването на полски самолет към беларуската граница. Около 15:20 самолетът пресече границата на Република Беларус, навлизайки на дълбочина до километър и половина. В 16:22 хеликоптерът отново наруши държавната граница, навлизайки на 300 м по-дълбоко“, отбелязват от Министерството на отбраната на Беларус.

Военното ведомство уточни, че информацията за нарушение на границата от полски хеликоптер е потвърдена от „данни от обективния контрол“ и във връзка с това „са вдигнати дежурни самолети“.

„В момента се установяват обстоятелствата около инцидента и военното ведомство, в сътрудничество с Министерството на външните работи, изготвя съответна нота“, добави министерството на отбраната на Беларус.

Преди минути оперативното командване на полските въоръжени сили отхвърли твърденията на Минск, че полски хеликоптер е нарушил беларуската граница – изявление.

Припомняме, че на 1 септември беларуските граничари също регистрираха нарушение на границата от полски военен хеликоптер Ми-24 в района на Гродно. Полският хеликоптер се е движил на изключително ниска височина и е летял на дълбочина 1200 метра в Беларус. След това се е обърнал и продължил към своята територия.

BIG5

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here