Северна Корея: САЩ да не ни казват с кого да бъдем приятели

0
21
epa07526644 Russian President Vladimir Putin (R) and North Korean leader Kim Jong Un shakes hands meeting prior their talks at Far East Federal University on Russky Island in Vladivostok , Russia, 25 April 2019. EPA/SERGEI ILNITSKY / POOL

 

Пентагонът посочи Русия, Северна Корея и Иран като ядрена заплаха за САЩ

 

Враждебността на САЩ към традиционните отношения на приятелство и сътрудничество между КНДР и Русия и опитът им да се намесят в тях премина червената линия. Това се казва в изявление от неделя на Им Чон Ил, заместник-министър на външните работи на КНДР, предава news.bg.

Наскоро САЩ неоснователно нарекоха развитието на добросъседските отношения между двете страни „нарушение на резолюциите“ на ООН и „нарушение на международното право“ в опит да създадат на световната общественост погрешна представа за сътрудничеството между КНДР и Русия. „заплаха“ за световния мир и сигурност.

Това е ярък израз на ориентирания към хегемонията на САЩ начин на мислене, основан на логиката на конфронтация в стила на Студената война.

Отношенията между КНДР и Русия преминават на нов висок етап според стратегическото решение на висшите лидери на двете страни. Те служат като мощна крепост и стратегическа опора за запазване на мира и за възпиране на своеволни и произволни практики, военни заплахи и намеса на империалистите.

Като се има предвид, че САЩ и Западът стигнаха до крайности в своите конфронтационни и разделящи ходове за придобиване на хегемония, добросъседските отношения между двете страни достигнаха върха на развитие, като по този начин гарантират баланса на международната механична структура и допълнително подобряват световна среда за стратегическа сигурност.

Военният съюз САЩ-Япония-Южна Корея, който ясно показа враждебност към КНДР и съседните ѝ страни, и НАТО, мозъкът на украинската криза, са само подобните на рак образувания, които застрашават международния ред, основан на целта и принципа на Устава на ООН и представлява сериозна заплаха за световния мир и сигурност. САЩ, които дават приоритет на връзката със своите съюзници, за да запазят своята хегемония, нямат нито квалификация, нито оправдание да критикуват засиленото единство и солидарност между независимите и антиимпериалистически суверенни държави, които са изложени на реална заплаха от него, се казва в забележките.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Враждебните забележки на САЩ, доказват още веднъж, че развитието на отношенията между КНДР и Русия е наистина справедливият начин за изграждане на независим и мирен нов свят и реализиране на истински международно правосъдие.

КНДР ще продължи да развива традиционните отношения на приятелство и сътрудничество с Руската федерация и други независими суверенни държави и по този начин ще възпира военната заплаха, провокациите, своеволните и произволни практики на империалистите и твърдо ще защитава мира и сигурността на Корейския полуостров и в останалата част от света, декларира Пхенян.

Припомняме, че отношенията КНДР-Русия още веднъж бяха потвърдени след посещението на лидера Ким Чен Ун в Русия.

Той и руският президент Владимир Путин се договориха да засилят взаимното си сътрудничество.

Пентагонът посочи Русия, Северна Корея и Иран като ядрена заплаха за САЩ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here