Скандал в Чепеларе – социалистите дружно бойкотират спуснатия от Нинова кандидат за кмет, минават към „Левицата“

0
38

 

Червени скандали белязаха регистрацията на БСП в родопската община Чепеларе за предстоящите избори за кметове и общински съветници. Корнелия Нинова получи червен картон от местните социалисти.

 

Нито един представител на местната чепеларска структура на БСП, включително и избраните успешни общински съветници от мандат 2019 -2023, не е в кандидатските листи на тази партия, научи Faktor.bg от свои източници. Проблемът е, че те не припознават като свой кандидат спуснатия им от София Валентин Черпоков, който е от село Забърдо. Всички дружно взели решение и отказали да се явяват на избори от своята партия БСП, след като разбрали, че тяхното предложение за кандидат за кмет не е зачетено, а Корнелия Нинова еднолично им назначава служебен кандидат, нямащ нищо общо с местната организация, не познаващ проблемите й. Социалистите решили да се явяват на кметските избори от друга лява формация – „Левицата“. Това вече е факт, след като станаха ясни последните регистрации, направени в Общинската избирателна комисия на 26 септември.

Досегашните общински съветници на БСП, които са преминали в „Левицата“, не искали забърдовец, който няма нищо общо с партията им и се слави с противоречащ авторитет, да ги командва. Черпоков вече се бил опитал да стори това на една от последните общински сесии, на които се приемал бюджетът на общината, но ударил на камък. Опитал да ги накара да не гласуват бюджета на общината. „Досега цял мандат никой не ми се е обаждал да ми казва как да гласувам, ти ли сега ще ми кажеш?“ – му отговорил виден съветник социалист, разказват за интригата чепеларци.

Избраникът на Корнелия Черпоков се слави, че през последните години е изръшкал седем партии, а сега се представя като любимец на „Позитано“ и новото лице на столетницата. Сред чепеларция той се слави като динозавър в политиката, с 16-годишно пребиваване в местната власт. „Новото“ лице на БСП от Забърдо в отворено писмо до председателката, по повод броженията в Чепеларе срещу действията й, я поздравил, че с неговото инсталиране прочиства партията от „брокерите“, обиждайки местните социалисти. В същото време „антиброкерът“ и „антиинтересчията“ е подредил листата за съветници, като се е писал на първо място, а в екипа е сложил и малката си дъщеря Здравка, която е и кандидат за кметица на Забърдо. Предишния мандат голямата дъщеря на Черпоков Росица се провали като кандидат-кмет на общината, а баща й се е пробвал за първи път за кмет на Чепеларе през 2011 година, но също неуспешно. След вкарването на малката дъщеря в политиката, от семейството на новия социалист само жена му е без заявка за власт, коментират с ирония чепеларци.

Родопчани припомнят, че по време на митарствата си в седем различни партии новоизлюпеният бесепар е бил и част от ръководството на партията-еднодневка на Бареков, като го бе сравнявал с Васил Левски и ласкаел, че ще кръщава улица на негово име в Забърдо, поради големите заслуги на Бареков към България. Нищо чудно сега Черпоков да обещае да кръсти улица в курортния град на името на Корнелия Нинова.

Любопитно е, че „новият“ претендент си е подредил листа за съветници, като освен роднина, е кандидатирал и двама членове на ГЕРБ. Пред Корнелия топи местните социалисти, че слушали ГЕРБ и затова трябвало да бъдат справедливо наказани, а той самият е предложил за кандидат-кмет на Павелско и в листата за съветници дама, която е член на ГЕРБ. Вторият кандидат-претендент в семейно-приятелското БСП на Черпоков също член на ГЕРБ и е от Хвойна.

Каква подкрепа ще пожъне Черпоков на 29 октомври – тепърва ще научим. Но вече е факт, че Нинова със самодейните си изпълнения срути тотално авторитета на столетницата в Чепеларе.

източник: faktor.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here