Денков след срещата в парламента: Подписахме споразумение

0
24

 

Синдикатите в ТЕЦ-овете подписаха споразумение с премиера Николай Денков, но синдикатите в мините отказаха да положат подписите си под документа.

Това стана ясно от онлайн предаването на депутата от „Възраждане“ Цончо Ганев, който излъчваше срещата на живо в профила си във Фейсбук, предава БНР.

„Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември, когато бяхме готови да обсъждаме споразумение, тогава това не се случи. Започнаха протестите, бяха формулирани вчера шест точки от протестиращите, днес стартирахме от тези шест точки и имаме крайно споразумение, което беше подписано от основните участници в тази дискусия, преговори“ – това каза пред журналисти премиерът Николай Денков след срещата в сградата на Народното събрание.

Той поясни, че подписите стоят под седем точки.

Първите две са написани по-експертно, защото утре тези седем точки ще бъдат внесени в Народното събрание и ще бъдат гласувани като решение на НС, за да е ясно, че ангажиментът е не само на правителството, но също така и на партиите, които подкрепят това правителство.

Ще се радвам да се присъединят и други, това е тяхно решение, коментира премиерът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here