Осъдиха за клевета депутата от ПП Александър Дунчев

0
38

 

Подобни изявления са недопустими в национален ефир, още по-малко предвид факта, че са изречени от депутат и бивш Изпълнителен директор на ИАГ

 

На 07.10.2022 г. в интервю за предаването „Тази сутрин“ по телевизия „БиТиВи“ депутатът Дунчев заявява, че инж. Димитър Пейчинов-в качеството му на Директор на „Държавно горско стопанство-Ракитово“ е организирал продажбата на дърва „само на партията, която го е сложила“ и е бил част от „корупционна схема“ и поддръжник на „дървената мафия“. В търсене на справедливост инж. Пейнчинов се обръща към телевизия БиТиВи с искане право отговор, но такъв му бил ОТКАЗАН.

Това се посочва в писмо до медиите на адв. Марин Поповски.

Инж. Пейчинов и неговият процесуален представител адв. Марин Поповски завеждат съдебно дело, осъзнавайки, че се изправят не срещу едно лицев, а срещу цяла партия, залогът обаче е висок – да се изчисти опетненото име на един високооценяван професионалист с повече от 30 години стаж в системата на горите – инж. Димитър Пейчинов. След дълга съдебна битка със свое Решение №14905 от 11.09.2023 г. по дело №68521/22 г. Софийски районен съд признава, че твърденията от страна на Александър Дунчев са неверни и клеветнически, които без основание позорят както личността и доброто име, с което се ползва инж. Пейчинов в обществото, така и добрата му професионална репутация.

Дали тези твърдения са били отправени при сляпо следване вече доказано популистката политика на Продължаваме промяната остава народът сам да прецени. Подобни изявления са недопустими в национален ефир, още по-малко предвид факта, че са изречени от депутат и бивш Изпълнителен директор на ИАГ. Тези твърдения надхвърлят не само общоприетите морални норми, но и границите на установената в Конституцията свобода на словото и по недопустим начин накърняват правата на инж. Димитър Пейчинов по чл.32, ал.1 КРБ. Чест прави на съдебния състав за проявени висок професионализъм при разглеждането на делото.

Тайната съставка от рецептата за дълъг политически живот в България е да казваш публично това, което народът иска и очаква да чуе, а каква е истината от друга страна… не е важно. А истината е само една и тя е обективната такава.

източник: Факти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here