Благомир Коцев протака делото за безплатните си декари в Морската градина за след вота с надеждата да го спечели

0
28

 

Поради стомашното разстройство на цялата фамилия се отложи делото за безплатно поставените шатри в Морската градина, от които Благомир Коцев печели солидно

 

Оказа се, че сестрата на кандидата на ПП и ДБ за градоначалник – Биляна Рубинова Коцева, е поискала отвод на състава от Административен съд-Варна по делото за нагло ползваните от комплекса му „Хоризонт“ декари от Морската градина. Мотивът е, че магистратите били политизирали казуса?!? Коцева атакувала съда, макар че е „тежко болна“, поне по документи, до 6 октомври, пише Narod.bg.

В същото време в съда е постъпила молба и от Йоан Каратерзиян – вещо лице по делото, че не може да се яви на втората резервна дата, дадена от състава – 13 октомври, защото бил на обучение.

Очевидно Коцеви и приятели са твърдо решени да отложат решаването на казуса за след изборите. Може би разчитат на някакво по-различно развитие в съда, ако Благомир Коцев стане кмет, така щото решението да е в тяхна полза. Накрая може би ще излезе, че той иска кметския пост, само за да реши проблемите пред семейния си бизнес?

Воден ли е от обществен интерес, както многократно декларира в кандидатирането си за кмет или смята, че постът ще му помогне да оправи бакиите, които е забъркал с дългове, дела и чиста печалба без наеми от шатрите в Морската градина, питат жителите на Варна.

Припомняме, че Благомир Коцев е областен координатор на „Продължаваме промяната“ за Варненския регион. И ако личните му интереси надделяват над обществените, не го чака нищо добро.

Последното заседание по делото, водено от Варненската районна прокуратура срещу „Овърсийз – Хоризонт“ АД за терен от Морската градина, ползван безплатно от комплекса на фамилия Коцеви, пропадна на 26 септември. Причината – двамата представители на фирмата – сестрата и бащата на Благомир, били болни. За да няма никакъв шанс да бъде даден ход на делото оттеглили и пълномощните от адвокатите си.

Тъй като бащата Рубин и дъщерята Биляна били неоткриваеми за връчване на призовки за 6 октомври, съдът определи нова дата за заседанието – 13 октомври. Магистратите недвусмислено намекнаха, че повече „скатавки“ няма да позволят, защото делото е от обществен интерес и няма причина да се точи с векове.

И понеже няма как семейството постоянно да е болно, се намери друго спасение за отлагане на решението. Оказва се, че точно на 13 октомври вещото лице по делото – Йоан Каратерзиян – единственият експерт по делата, в които е замесена Община Варна, бил на обучение.

От депозираното искане на Биляна Коцева за отвод на състава става ясно, че тя много държи да няма съдебно произнасяне преди провеждането на изборите. И колкото да е странно излиза, че се оплаква от бързо правораздаване, което е правен прецедент.

На какво разчитат Коцеви и защо така бавят финала на делото, след като Благомир Коцев написа фермани във фейсбук, че няма нищо нередно да си ползват безплатно част от Морската и да печелят от разположените шатри?

Дали някой не трябва да подсети самозабравилите се Коцеви, че братчето с пробит бизнес и да стане кмет, няма как да шантажира независимата съдебна власт да нарушава законите, за да постановява решения в тяхна полза?

Свързана тема:

ПП най-вероятно ще загуби местните избори в София, Пловдив, Бургас и Варна, въпреки големите напъни

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here