Протестиращите категорични: Оставаме безсрочно до изпълнение на исканията ни!

0
27

 

Седми ден от началото на блокадата на АМ „Тракия“ край Стара Загора. Миньори от държавното дружество „Мини Марица-изток“ продължават своя протест.

 

Остава блокиран и Прохода Република край Гурково. Въпреки гласуването споразумение от мнозинството в Народното събрание заетите в комплекс „Марица-изток“ решиха да останат на местата си. Те изразиха недоверие, че ангажиментите, залегнали в текстовете на документа, ще бъдат изпълнени, а работните им места запазени. Блокиралите АМ „Тракия“ подчертаха, че няма да освободят движението, докато не бъдат изтеглени Териториалните планове за справедлив преход, които кабинетът изпрати на ЕК в края на миналата седмица, предаде БНР.

Тази сутрин десетки протестиращи осъмнаха на пътното платно на аутобана. Георги Господинов – председател на КНСБ в „Мини Марица-изток“ коментира, че протестиращите няма да отстъпят.

„На тези условия ще издържим. Въпросът е държавата дали ще склони на нашите искания. Това, което видяхме вчера, е поредният цирк, който наблюдаваме. Глупаво е да записваме, че трябва да бъдат изпълнени решения на Народното събрание. Искаме да бъдат изтеглени Териториалните планове за справедлив преход и нашите искания да залегнат в тях. Ще издържим. Хората са надъхани.“

На въпрос защо се чувстват предадени Господинов заяви: Предадени е силна дума. Емоциите през настоящата седмица са много силни и затова понякога се казват тежки думи. Тръгнахме заедно, но колегите пуснаха блокадата, ръкопляскаха на правителството.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here