Правителственият самолет ще евакуира българите от Израел, напрежението ескалира

0
41

 

Палестинската атака не беше само по въздух, но и по суша

 

Кабинетът подготви вчера през деня евакуацията на българите, пожелали да напуснат Израел след терористичните атаки на „Хамас”, съобщават от Министерски съвет. Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 06:00 часа тази сутрин, веднага след получаване на разрешение от израелските власти.

Припомняме, че в събота от името на ДПС Делян Пеевски призовава Денков и правителството да предприемат незабавно необходимите действия за прибирането невредими на българските граждани, блокирани на летището в Тел Авив.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския посланик в Израел, така че да се подсигури безопасното придвижване на сънародниците ни до летището.

На борда на правителствения самолет в Тел Авив българите ще посрещне министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Расте напрежението в Израел. Над 250 вече са загиналите в страната, а над 230 в Газа.

Вчера палестинската групировка „Хамас” извърши мащабно нападение срещу Израел с изстрелването на няколко хиляди ракети от ивицата Газа, бяха убити и отвлечени десетки на хора.

Израел обяви, че е във война и приведе армията в бойна готовност. При ответните въздушни удари над палестинската територия загинаха близо 232 души, били ранени близо 1700 души. Палестинската атака не беше само по въздух, но и по суша – въоръжени мъже нахлуха в израелски градове, твърди се, че са пленили хора и военна техника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here