Явор Дачков: „Зелената сделка“ на Брюксел е гигантска измама и маниакално самоубийство на ЕС

0
40

 

И докато Европа си самоубива икономиката, Русия казва, че няма да плаща за вредни емисии, САЩ също, Китай, Турция, Сърбия, а Европа все едно, че е в някакъв похлупак смята, че като спре собствения си мръсен въздух ще изчисти небето над себе си

 

Историята с въглищата не се обяснява достатъчно добре на хората. Тук става въпрос за гигантска измама и налудност, Това каза журналистът Явор Дачков пред Катя Илиева в „Студио Хъ“ на 7/8 ТВ.

 

Според Дачков целият проблем се свежда до продажбата на мръсен въздух, т.нар. „въглеродни емисии“.

Измислица на ЕС в стила на късния комунизъм, когато един разпадащ се строй измисля фикс идеи, откъсвайки се от реалността. Фикс идеята „Зелена сделка“ е абсолютно самоубийствена за Европа и е породена от маниакалната идея, че човек може да промени климата със своите действия. И следователно, всеки който произвежда въглища, например, трябва да плати нещо като индулгенция на Брюксел. Това води до много сложна търговия с квоти без да е ясно къде отиват милиардите от тях.

И докато Европа си самоубива икономиката, Русия казва, че няма да плаща за вредни емисии, САЩ също, Китай, Турция, Сърбия, а Европа все едно, че е в някакъв похлупак смята, че като спре собствения си мръсен въздух ще изчисти небето над себе си.

Това е безумие, зад което, разбира се, стоят огромни пари. От друга страна идеята, че с вятърни перки и слънчеви панели може да се компенсира производството на ток е абсурдна, а статистиката доказва това.

През септември 73% от българския ток е произведен от въглищните централи и АЕЦ „Козлодуй“, Германия връща въглищата, Великобритания стопира ключови зелени политики, а ние сами затриваме енергетиката си.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here