Дугин: Палестинският конфликт с Израел не беше фронтовата линия на този на цивилизациите. Сега вече е!

0
35

 

Известният руски философ проф. Александър Дугин коментира конфликта между Израел и Хамас в канала си в Телеграм.

Ето и целият му коментар:

„Ескалацията на войната на Израел с Палестина със сигурност укрепва ислямския свят.

Консерваторите на Запад отново говорят за защита на „юдео-християнската цивилизация пред лицето на мюсюлманите“ – радикалната идеология на Хамас им дава удобен повод за това.

Въпреки това едно общество на дълбок атеизъм, материализъм, легализиране на всякакви извращения, което отдавна е отхвърлило теологията и традиционните ценности (и ориентации), не може да се смята нито за християнско, нито за еврейско.

Ако Западът подкрепя Израел както сега, той е направил нещо сериозно погрешно.

В края на краищата, ако цивилизацията на дявола е на ваша страна, значи сте направили нещо нередно. Няма такова нещо като юдео-християнски свят. Няма смисъл. От друга страна, ислямският свят съществува и традицията му е все още силна. Оказва се, че не юдео-християните са срещу мюсюлманите, а мюсюлманите срещу сатанинската култура, срещу Даджал.

Идеята на Байдън да съчетае темата за подкрепата за Украйна с подкрепата за Израел само подчертава това: Западът винаги е на страната на онези, които се подчиняват на неговата хегемония и му служат. Мюсюлманите не са били врагове на Украйна и съюзници на Русия (с изключение на есхатологично пробудените Иран и Сирия), а сега ще бъдат. Русия е полюс на многополюсния свят. Ислямът е полюсът на един многополюсен свят.

И двата полюса се противопоставят на отчаяните опити на Запада да запази еднополюсността и глобалното си господство на всяка цена – дори с цената на световна война.

Палестинският конфликт с Израел не е бил фронтовата линия на конфликта на цивилизациите. Сега е.

Точно както търканията между Русия и Украйна бяха регионални, докато Западът не подкрепи киевските нацисти. И тогава войната в Украйна се превърна във фронтова линия на глобалното противопоставяне между многополюсността и еднополюсността.

Мащабът на тази конфронтация нараства. Ситуацията става все по-зловеща. Вече милиарди хора на планетата са убедени, че колективният Запад и неговите съюзници са най-голямото зло и цивилизацията на Антихриста.

Може би единственото нещо, което може да спаси света от Апокалипсиса или поне да го отложи, е пристигането на Тръмп в САЩ или началото на пълномащабна гражданска война там. Демократите, глобалистите и неоконсерваторите водят човечеството право в пропастта. Строго погледнато, това е, което демоните трябва да правят.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here