Даниел Лорер: Демонстративната жестокост на Хамас доведе Израел до шок

0
39

 

„Когато има конфликт, който е свързан с терористична организация толкова близо до нас, е много възможно тя да има клетки из цяла Европа, които се активират при такава ситуация. Редно е, когато бушува война, която не знаем как ще повлияе на близката околност, където сме и ние, КСНС да се занимае с въпроса“, каза депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер в „Лице в лице“ по bTV.

По думите му България се справя добре с миграцията.

„Въпреки новия конфликт, все още няма натиск към България. Заедно с Турция и Гърция удържаме много добре югоизточния фланг на ЕС. Трябва да си направим домашното, за да осигурим сигурността на всички стратегически инсталации в България, да ги охраняваме добре“, допълни Лорер.

Той определи конфликта в Близкия изток като немислима човешка трагедия, която
е причинена само с цел демонстративна жестокост.

„Демонстративната жестокост на Хамас доведе Израел до шок. Това, което се случи в събота беше различно. Средновековна жестокост от страна на „Хамас“, която е международно призната терористична организация, но този път стигна до ново ниво, което сме виждали в Сирия и Ирак и което използва жестокостта демонстративно. Бременни женим, хора с Алцхаймер, оцелели от Холокоста, които са отвлечени като заложници“, каза Лорер.

По думите му в събота се е видял резултаъта от институционалния разпад в Израел.

„Това накара израелското общество да изпадне в шок, не защото не е свикнало на конфликт, а защото никой не може да си обясни как е възможно това в държава, която си мисли, че е толкова силна и всичките ѝ системи за сигурност са сред най-добрите в света. Неминуемият извод, до който ще стигне Израел е, че много от институциите са спрели да работят, защото в държавата имаше изключително политическо напрежение и противопоставяне на обществото в продължение на много месеци. В България това трябва да е знак за внимание. Ако не си направим извода и не спрем с политическото и идеологическото противопоставяне, може да ни чакат същите предизвикателства“, каза още Даниел Лорер.

Той коментира твърденията на ИТН, че енергийният министър е в конфликт на интереси.
„Това, което стана в зала е, че всъщност аргументи за вот на недоверие няма. Наблюдаваме предизборна сценка, която отчаяно се надяват да им доведе няколко кмета някъде. Те разбраха, че тяхната позиция спрямо хората от ТЕЦ-овете и мините е изцяло безотговорна. Ако искаме те да имат преход и да могат да работят в новата икономика, т.нар. териториални планове трябва да бъдат внесени“, коментира Лорер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here