Асен Василев създаде истински „фейк“ в интервю за „Файненшъл Таймс“

0
24

 

Кой ще плаща русофобските напъни на “сглобката”

 

Няма да мине много време и в синонимния речник на българските думи срещу понятието „сглобка“ освен „муфа“, „съединение“, „връзка“ ще пише и: „българска управляваща клика от началото на ХХI в., която провежда некомпетентна, шарлатанска и користна политика,  обслужваща свои и чужди интереси за сметка на националните“.

Срамните примери от първия мандат на ПП-ДБ още са пресни:

Скъсването по нареждане на Вашингтон и Брюксел на изгодния за България договор с „Газпром“ и замяната му с доставки от обръчите от фирми на управляващите, оскъпени с 20 – 30%;

Гоненето на 70 руски дипломати, учители, градинари, шофьори и готвачи от руското посолство, както сами признаха – без доказателства за шпионаж;

Аферата „Джемкорп“ за 1 милиард и роднинско-шуробаджанашките назначения на политически калинки в енергетиката;

Националното предателство при договореностите с Македония, за да угодят на лобиста Макрон и той да ги потупа по рамото.

Заради всичко, само след 7 месеца на власт правителството на канадеца Кирил Петков беше свалено с исторически вот на недоверие от парламента.

Второто управление на ПП-ДБ обаче бие всички рекорди по некомпетентност и слугинаж.

Под ръководството на министър „Слава на Украйна“ (Тагарев) предадохме на Киев малкото функциониращо оръжие на обезкървената Българска армия, включително БТР-ите, с които се помага при бедствия, и ракетите на ПВО, с които се пазят София и АЕЦ „Козлодуй“. Обещаха на Зеленски блоковете на АЕЦ „Белене“, а после окончателно я зачеркнаха, както зачеркнаха и въглищните централи, и минното дело, които хранят десетки хиляди семейства в комплекса “Марица-изток”.

Побързаха да се откажат от одобрената от Европейския съюз дерогация на руския петрол, при положение че кризата в Близкия изток се разраства, а с нея – цените на петрола ще скочат до небесата. От износител на ток и енергиен център на Балканите, България ще започне да внася прескъпа електроенергия от съседите, а като прибавим и излизането на тока за бита на свободния пазар – „сглобката“ ни осъжда на социален и енергиен апокалипсис. За най-бедния европеец – българина, ще последва поредната вълна от инфлация и спекула, които се развихрят при ръст на цените на горивата.

Финансовият министър Асен Василев, за да не изостане в русофобската надпревара, създаде истински „фейк“ в интервю за „Файненшъл Таймс“, като обяви гръмко, че „Лукойл“ подготвя продажбата на рафинерията в Бургас!? Но моментално беше опроверган от собственика на предприятието, който отрече думите му. Дали в авторитетният „Фейненшъл Таймс“ са доволни, че разпространяват фалшиви новини, пък дори изречени от министерските уста Василеви!?

За капак правителството Денков-Габриел предизвика жесток международен скандал, като прегази законите на свободния пазар и европейските норми и наложи такса върху транзита на руския газ, доставян през наша територия за Сърбия и Унгария! Това действие не само ни скара със съседен Белград, но и с Будапеща, която е наш съюзник в ЕС и НАТО. И двете държави остро реагираха на решението на „сглобката“, обявиха го за нелегитимно и противоречащо на принципите на международното и търговското право. Дали след подобно злонамерено действие, утре, наред с непоклатимото вето на Нидерландия и Австрия, няма и Унгария да ни спъне по пътя към Шенген!?
Същият Асен Василев намери „обяснение“ на случилото се – така сме наказвали „Газпром“ и оскъпявайки руския газ, повишаваме конкурентността на американския втечнен газ!? Ето къде е заровено кучето. Така Василев направи самопризнание за чист лобизъм, но не в полза на българския интерес (как да доставяме по-евтини енергоресурси), а на американския!

Всъщност яростната и вредна за България русофобия обяснява всички скандални действия на  не/българската не/сглобка, която бърза да изпълни всяка поръка на американското посолство, с което съгласуват кадровите назначения и действията на нашите специални служби (справка – “онзи” запис).

За да зарадва „посолствоТО“, нашата „сглобка“ опита да прокара и джендър идеологията, и гей браковете, изгони свещениците от Руската църква, опитва да смени Националния празник 3 март, да разбие специалните служби и да ги превърне в политически репресивен инструмент. Сламеният премиер Денков припряно се озъби и апелира за пълно унищожение на „Хамас” в една чужда война, с което създава рискове от терористичен отговор към България, но кой да мисли за последствията!?

И забележете – те не говорят като равни с равни с американското правителство или с Европейската комисия, а с “едно посолство”, и даже не с посланика или съответните аташета, а с известната „Галя от посолствоТО“, която е достатъчно влиятелна, че с едно обаждане урежда оставки, закони, правителствени и партийни решения! Въпрос на мащаб и самочувствие – за Бойко Борисов „началствата“ бяха Меркел и комисарите в Брюксел, за „сглобката“ – „началство“ е секретарката от „Козяк“.

Може би дори вече не съгласуват, а се чудят какво още по-русофобско решение да вземат и го правят, преди да им бъде поискано. Поставяйки се сами в ролята на чужди агенти, не осъзнават, че са изгубили последните остатъци от национално достойнство, суверенитет, политическо и човешко достойнство. Че създават тежки рискове за националната ни сигурност, че с безотговорни решения отблъскват реални инвеститори и партньори извън евро-атлантическия блок. Че ликвидират отрасли с вековни традиции. Че обезлюдяват и обричат на глад цели региони. Че осъждат милиони българи на поредно, но невиждано по мащабите си за целия преход обедняване.

А те, както казаха в “онзи” запис – ще се оттеглят в Канада или на някой топъл остров в Тихия океан, докато ние – българските граждани, ще останем в Родината си, за да плащаме за техните грешки, престъпления и слугинаж! Толкова са големи пораженията им, че ще плащат и следващите поколения хронично обеднели българи.

автор: Проф. Светлана Шаренкова, „Земя“/zemya.bg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here