Александър Матеев е най-вероятния следващ кмет на Видин

0
34

 

Ожесточената битка за Видин изля кофа с помия по кандидата на ГЕРБ Александър Матеев.

Някои му завидяха на това, че от 20 години работи и в резултат е натрупал имоти. Други му завидяха за това, че майка му е американски гражданин, а дядо му, като емигрирал навремето в Америка, натрупал състояние там и имал и за внук си.

За трети пък е недопустимо кандидат-кмет на Видин да има собствено мнение, артистични идеи, но и да разбира от управление.

Има и такива, които се огледаха в кредитите му от едно време, споровете с банките и решенията кое да даде и кое да си остави. Те дори не разбраха, че да си добър в нещо, означава да можеш да оцеляваш, да се разделят с имоти и да преценяваш кое ти е по-важно.

Нещо, което става ясно от най-беглия прочит на биографията на Матеев. Истината е, че младият кандидат за кмет всъщност е на 48 години. Не се е родил вчера и не е чакал да стане кмет, за да си построи къща или закупи луксозен имот.

Матеев е познат на съгражданите си като тих, усмихнат, работлив и много енергичен човек, който от 20 години се впуска в различни бизнес начинания с една единствена цел – да може да живее добре и да осигури на съпругата си Юлия и сина им Манол нормален живот.

Той има няколко предложения от дядо си да замине и остане в Америка. Място, където се намира голяма част от неговата рода. И където той е ходил на гости, но както сам казва – „Не е за мен“.

Разбира се, за мнозина е необяснимо защо Матеев не си е спечелил парите от обществени поръчки и източване на общината, а е строил, ипотекирал, губил и печелил като всеки нормален, упорит и работещ българин.

Цветан Ценков

Той, за разлика от настоящия кмет на Видин – Цветан Ценков, е достатъчно грамотен, за да знае, че няма как да наредиш субсидията на спортен клуб по частната сметка на собственика на клуба и това да не е нарушение.

Знае, че когато си подписал договор за стопанисване и експлоатация на някакъв обект, пък бил той и крепостта Баба Вида – имаш не само права, но и отговорности като стопанин.
Матеев не е готов да прави компромиси с името си и малките неща, които той като баща е научил сина си.

Той за разлика от досегашния кмет Цветан Ценков – никога не би си позволил да изкара ТЕЛК на едногодишното си внуче, за да го уреди с безплатна детска градина в София (във Видин злите езици говорят, че за сметка на ТЕЛК-а докторът е купил апартамент на внучето си в София, но каквото можеш да вземеш или откраднеш от държавата, все е добре дошло за някои). И за разлика от досегашния кмет, Матеев е член на ГЕРБ от създаването на партията. В града помнят времената, когато поради несъгласия с местния депутат деребей – Владимир Тошев, Матеев се оттегли от активния партиен живот. Не напусна партията. Не отиде в 7-8 други, за да се реализира като кмет или партиен кадър, а просто продължи да живее живота си. Никой не твърди, че Матеев е правил само успешен бизнес или само е печелил в живота си. Всеки път обаче, когато е падал, се е изправял и е продължавал с високо вдигната глава. Напред. Нещо, което не можем да кажем за нито един от останалите 10 претенденти за кметското място.

Любен Иванов

И накрая – Матеев и охранителна фирма, която да обслужва община Видин, няма. И не е изкарал нито 1, нито 800 000 лв. от община Видин, както другият претендент – Любен Иванов, който освен скрит собственик на бащината си фирма – Марс, беше 8 години или два мандата общински съветник – от различни формации в община Видин и чийто небезизвестен чичо – намира път до всеки кмет на града, за да унищожи футбола в града или за да съсипе баскетбола или за да пусне фактура за 100 000 лв. за правно обслужване на дело, което губи още с подаване на жалбата.

И това са само малка част от недостатъците на кандидата на ГЕРБ за кмет на Видин.

Добър или лош – ще решат видинчани. Факт е, че в момента води в социологията и за разлика от останалите кандидати има ярък свой собствен фасон.

източник: mediamall.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here