Виктор Орбан: Европейският съюз е лоша съвременна пародия на СССР

0
41

 

Виктор Орбан сравни членството на Унгария в ЕС със съветската окупация на страната му по време на реч в понеделник по повод годишнината от въстанието на Унгария през 1956 г. срещу съветското управление, пише европейската редакция на Politico.

„Днес изскачат неща, които ни напомнят за съветските времена. Да, случва се историята да се повтори“, заяви Орбан във Веспрем, предадоха местните медии. „За щастие, това, което някога беше трагедия, сега в най-добрия случай е комедия. За щастие Брюксел не е Москва. Москва беше трагедия. Брюксел е просто лоша съвременна пародия.

„Трябваше да танцуваме на мелодията, която Москва свиреше, Брюксел иска същото, но ние танцуваме както искаме, а ако не искаме, тогава не танцуваме“, добави Орбан.

Речта отразява думите на Орбан от това време миналата година, когато той предположи, че ЕС ще свърши като Съветския съюз.

Миналата седмица Орбан беше заснет да се ръкува с руския президент Владимир Путин, първото фотографирано ръкостискане между руския президент и лидер на ЕС, откакто Москва започна пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Орбан пропусна онлайн среща на лидерите на ЕС, на която те обсъдиха отговора си на войната Израел-ХАМАС.

източник: Фокус

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here