Йотова за размяната на реплики за шефа на ДАНС: Не е добре за България да се коментира по подобен начин

0
35

 

Не е добре за България и за доверието на партньорите в службите ни институциите да коментират въпроса за оставката на председателя на ДАНС по този начин. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с диалога по темата през последните дни между Министерския съвет и Президентството. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова напомни, че изцяло в правомощията на държавния глава е дали да подпише указ за освобождаването на председателя на ДАНС Пламен Тончев, за чиято оставка настоява премиерът, предава БНР.

Йотова отказа да коментира думите на Николай Денков, че единственият, който може да е овладял службите, е президентът, тъй като всички настоящи ръководители на служби са назначени по време на служебни правителства на Румен Радев:

„Не смятам, че е добре за България и за доверието на нашите партньори този въпрос да се коментира по подобен начин, както върви този диалог от петък миналата седмица в навечерието на изборите. Тоест диалог няма.“

Вицепрезидентът се надява задържаните от „Хамас“ двама заложници с български произход в ивицата Газа да бъдат освободени и коментира свършеното по темата:

„Всичко, което е трябвало да бъде свършено от страна на президентската институция, ви гарантирам, че е свършено. Оттук-нататък не смятам, че по този казус е излишна малко повече дискретност. Това не е казус, който може да служи за пиар действия. Надявам се съвсем скоро гражданите, които са отвлечени, и които имат български корени, да се завърнат у дома. За това ще работим всички“, каза вицепрезидентът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here