ГЕРБ днес ще решават дали да продължат да подкрепят правителството

0
36

 

Борисов обвини „Продължаваме промяната“ в лицемерие заради участието им в местни коалиции с „Възраждане“ и БСП на кметските избори

ГЕРБ събира партията на Национално съвещание днес във Велико Търново. Причината е да се вземе решение дали първата политическа сила да продължава да подкрепя правителството на Николай Денков или не.

Очаква се на Националното съвещание да присъстват всички избрани кметове на общини, областни координатори на партията, както и цялата парламентарна група.

Още във вечерта след втория тур на изборите лидерът на партията Бойко Борисов обвини „Продължаваме промяната“ в лицемерие заради участието им в местни коалиции с „Възраждане“ и БСП на кметските избори. Той каза още, че споразумението между първите две политически сили било нарушено.

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова заяви по-рано през седмицата, че не се изпълняват всички законодателни приоритети, заложени в управленската програма. По думите й в някои сектори има „трайно неизпълнение“.

На този фон политическите сили се разделиха по темата „Лукойл“ и за това кога трябва да отпадне дерогацията. Освен това, предстои разглеждането на бюджета на страната. Вчера неговите основни параметри бяха представени от финансовия министър Асен Василев.

Опозицията вече внесе втори вот на недоверие, който е провокиран от водената от кабинета политика по национална сигурност и отбрана. На пръв поглед изглежда, че няма да бъде успешен, но може да им и изненади, пише „Фокус“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here