БРУТАЛЕН СКАНДАЛ! ПП-ДБ пазят “Лукойл”, защото техният зам.-шеф на ДАНС се оказа изключително близък до Валентин Златев!

0
38

 

Едно от най-доверените лица на Валентин Златев е лелята на Петър Петров от ПП – Нелка Георгиева

Премиерът Николай Денков от ПП-ДБ категорично налага позицията, че дерогацията за руския петрол не бива да бъде отменяна – позиция, изцяло обслужваща „Лукойл“.

В същото време Делян Пеевски и Делян Добрев сезираха главния прокурор и ДАНС относно публикация на „Политико“ и разследването им за брутална далавера, която осъществяват българските власти в лицето на ПП-ДБ и „Лукойл“ за незаконен износ на горива.

На практика дерогацията би трябвало да гарантира в България по-ниски цени на горивата с около 0,80 лв., но единственото, което се случи, е, че милиарди влязоха в джобовете на определени користни интереси, включително и тези на ПП-ДБ, които яростно се противопоставят на дерогацията.

Отлагането на дерогацията, което иска Денков, продължава да облагодетелства „Лукойл“, а по върховете на ПП-ДБ очевидно се върши престъпна схема.

Разследване на „АФЕРА“ разкри порочната скандална връзка „ПП-ДБ – Лукойл“, която обяснява и истеричното спешно искане за смяна на шефа на ДАНС и налагането за нов шеф на ДАНС – човекът на ПП-ДБ – Петър Петров.

„АФЕРА“ разкри един малко известен факт за лицето Петър Петров, който спешно бе назначен за заместник-шеф на ДАНС, благодарение на „гномове“ и ПП.

Едно от най-доверените лица на Валентин Златев е именно лелята на Петър Петров – Нелка Георгиева.

От дълги години Нелка Георгиева работи като домашна помощница в имението на Валентин Златев в Правец и отговаря за благосъстоянието и комфорта на семейството, дома и гостите на Валентин Златев.

Лелята на Петър Петров – Нелка Георгиева, се грижи изключително добре за децата на сестра си – племенниците и Петър Петров и Ивайло, като се стреми да не са лишени от нищо.

Лелята, която е едно от най-довереното лица на Валентин Златев, издържа Петър Петров и брат му Ивайло през целия им живот, като им купува скъпи дрехи, мобилни телефони, коли и всичко, което нататък във времето ще предопредели прякора на Петър Петров в ДАНС – „Пешо Богатия“.

Явно лелята на Петър Петров – Нелка Георгиева, е супер добре заплатена като прислужница на Валентин Златев, защото успява да осигури и жилища в София за племенниците си – Петър Петров и Ивайло. Интересно как се купува мезонет в елитен столичен квартал със заплатата на домашна прислужница?!

След като е устроен много добре материално, Петър Петров завършва Академията на МВР и започва в „Руското направление“ на Национална служба за сигурност /НСС/.

А за назначението в НСС оказва влияние именно Валентин Златев.

През годините в НСС Петър Петров работи „усърдно“ срещу руските шпиони и не е ясно каква част от известната му в служебно качество информация е достигала до неговия покровител Валентин Златев.

„АФЕРА“ вече писа как за „Пешо Богатия“ се носят саркастични легенди как по най-ахмашкия начин „изтърва“ руски шпионин. Предвид обаче разкритията на „АФЕРА“ за тясната връзка между Петров и Валентин Златев, иначе смешният случай може да бъде разгледан в съвсем сериозна посока – а дали „ахмашки“ Петров изтърва руския шпионин, или съвсем целенасочено и по поръчка?!

В ДАНС Петър Петров се издига до високи ръководни постове, след което през 2022 година под диктовката на Валентин Златев прави рязък завой, сменя амплоато и влиза в политиката.

Назначен е за съветник в кабинета на министър председателя Кирил Петков и за секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Това е позиция, която позволява на Петър Петров да разгърне потенциала си и да продължи да съдейства на Валентин Златев по всякакъв начин.

Нека не забравяме, че дегорациите за „Лукойл“ бяха издействани точно от кабинета Петков. Дали пък зад този успех на рафинерията в тежки времена на война и наложени санкции от ЕС, не седи именно Петър Петров, който се възползва от поста си и е оказал съдействие на Валентин Златев, за да прокара руските интереси?!

Все пак като съветник на премиера думата ти се чува, а близките ти контакти с интересни личности лесно се експлоатират – къде в личен, къде в чужд материален интерес.

Проверка на „АФЕРА“ сочи, че контактът между Кирил Петков, Асен Василев и „Лукойл“ е осъществен именно от Валентин Златев. А кой се познава още от детските си години с Валентин Златев и Златев е негов ментор – сещате се сами. Ако не се сещате, „АФЕРА“ ще го каже – Петър Петров.

Да не забравяме и че една от фирмите на Валентин Златев – „Състейнъбъл енерджи съплай“ продължава да доставя газ на „Лукойл“, защото разполага с договор, сключен директно с „Газпром“.

Друг интересен факт е отказът на топ кадъра на ПП Лена Бориславова от парламентарната скамейка, като мястото ѝ беше заето (о, каква „случайност“!)  именно от Петър Петров. Очевидно желанията му се изпълняват безотказно.

На 28 юли т.г. Петър Петров е назначен спешно за зам.-шеф на ДАНС с почти истерично бързане от страна на ПП-ДБ.

Последните щения на Петър Петров са да оглави ДАНС. В чий интерес смята да работи обаче Петров? И само негови ли са тези щения или на обвързаните ПП-ДБ с „Лукойл“ и Валентин Златев?! Риторичен въпрос.

Разследването на „АФЕРА“ ясно показва защо толкова спешно и толкова арогантно, с цената на всички лъжи и манипулации, Денков и ПП-ДБ компания бързат да сменят шефа на ДАНС, за да назначат именно Петър Петров за нов шеф на ДАНС.

И това ако не е престъпление срещу националната сигурност на държавата, здраве му кажи!

Веселина Томова, АФЕРА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here