Лула да Силва: Отговорът на Израел е също толкова сериозен, колкото атаката на „Хамас“ от 7 октомври

0
19

 

Бразилският президент обвини Израел, че убива невинни без никакъв критерии в ивицата Газа

 

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви, че отговорът  на Израел на атаката на „Хамас“ срещу израелската територия на 7 октомври е също толкова сериозен, колкото самата атака, предава БТА, позовавайки се на Франс прес.

Лула да Силва обвини Израел, че убива невинни без никакъв критерии в ивицата Газа.

„След терористичните актове на „Хамас“, решението на Израел се оказа също толкова сериозно, колкото и действията на „Хамас“. Те убиват невинни без никакъв критерии“, заяви Лула да Силва по време на официална церемония в бразилската столица.

Лула да Силва също така обвини Израел, че „пуска бомби там, където има деца, като например върху болници, под претекст, че терористите се намират там“.

„Това е необяснимо. Първо, трябва да бъдат спасени жените и децата, след това вие се бийте с когото си искате“, заяви Лула да Силва.

Израел отрича да взима директно под прицел болниците в Газа и обвинява „Хамас“, че прокопал тунели под тези обекти и ги ползва за скривалища. „Хамас“ отрича това. Лула да Силва посреща тази вечер във военновъздушна база в Бразилия 22 бразилски граждани и 10 членове на техните семейства, живеели в Газа, но евакуирани оттам  в неделя след месец чакане.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here