Авер на Георги Гергов прибра по грешка 100 бона от ВиК – Пловдив

0
43

 

Ваньо Попов и фирмата му „Биолайф-И“ ООД не е ясно дали са върнали парите

 

Бизнесменът Ваньо Попов, близък до почетния руски консул в Пловдив Георги Гергов, се оказал истински щастливец. Сметката на фирмата му „Биолайф-И“ ООД изведнъж набъбнала със 100 000 лева.

Оказало се, че парите са постъпили от пловдивското дружество ВиК заради  счетоводна грешка, пише Faktor.bg, позовавайки се на сигнал от бивши служители на дружеството от града под тепетата, запознати със случая.

Според тях фирмата на Попов няма договори и не е свършила никаква работа на ощетеното дружество. Грешната транзакция е направена през лятото на тази година, но вече повече от 4 месеца Ваньо Попов не връща цялата сума, без да има законно основание да я задържа.

Попов се ползва в Пловдив с протекциите на почетния руски консул и гражданин Георги Гергов. Двамата са не просто близки, но въртят и общи бизнеси. Попов е изпълнителен директор на фирмата на Гергов „Еко Пълдин“ АД.

Запознати припомнят и факта, че съдружникът на Георги Гергов Ваньо Попов е осъден от Института по овощарство в Пловдив, за което има влязла в сила присъда.

На този етап няма яснота дали грешно преведената сума е възстановена напълно, завели ли са юристите на ВиК – Пловдив дело срещу фирмата на Ваньо Попов, както и дали са начислили законните лихви за времето, през което фирмата е ползвала неоснователно сумата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here