Борисов: Асен Василев да си преправи бюджета, за да не се налага да гласуваме против

0
25

 

Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

„Не съм съгласен с дълговете. Нека да взимаме толкова, колкото имаме да връщаме стар. Тези пари не сме ги изработили“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов е категоричен обаче, че правителството няма да падне, ако няма бюджет.

„В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ, Възраждане и БСП. Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Васил Терзиев (за кмет на София – бел.ред.) ще падне правителството, тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана“, заяви още Борисов.

„Аз казах: гласувайте за кандидата на правителството. Уж са прокремълски и пропутински, а с тези партии преговарят за мнозинство. Утре имам среща с европейските посланици и този въпрос ще им го поставя“, добави той.

ПП-ДБ, Възраждане и БСП изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията, каза Борисов, цитиран от „Фокус“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here