Владимир Чуков: Нетаняху е пътник!

0
43

 

„В Израел трябва да изберат политици, вероятно Бени Ганц се казва бъдещият премиер, който е центрист и да се хване с конструкцията на някаква политическа схема“, коментира арабистът

„Когато приключи войната Нетаняху е пътник. В момента не може да бъде сменен, никога по време на война не се сменя лидер. Това, което той предлага, е неработещо. В Държавата Израел трябва да изберат политици, вероятно Бени Ганц се казва бъдещият премиер, който е центрист и да се хване с конструкцията на някаква политическа схема“. Това коментира арабистът проф. Владимир Чуков в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него Войната Израел-„Хамас“ достигна пик, едва ли ще се разраства. Няма да има война извън пределите Израел-Газа. Няма индикации, че ще продължи 3-4 месеца. Израелският външен министър призна – „световното обществено мнение ни дава 2-3 седмици“.

Арабистът е категоричен, че най-правилният път е обединение на арабите, на международната общности и на ЕС.

„Европа би трябвало да има голяма отговорност, защото ние ги храним. Ние даваме нашата лепта в бюджета на ЕС и пропорционални им даваме 50-60% – това са европейски пари“, каза събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че това, което предлага „Хамас“, няма да доведе до никъде.

„Дай Боже тази война да свърши час по-скоро. Има спящи клетки навсякъде по света. Европа трябва много добре да си направи преценката“, добави проф. Чуков.

източник: mediamall.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here