Румен Петков: Бюджетът е катастрофа. Общините ще бъдат изправен в още по-тежка ситуация

0
37

 

Продължавам да не получавам отговор на въпроса „Има ли изпратени български военнослужещи в Украйна?“ Не говоря за доброволците, които правителството и военния министър стимулира. Защото, ако има български военнослужещи в Украйна, тук вече говорим за военнопрестъпника Тагарев

 

„Бюджетът, който беше предложен в края на миналата седмица, е много ярък изблик на интелектуална и управленска нищета. В него има няколко неща, които показват, че неговите автори нямат никакво намерение да изпълнят неговата приходна част. Има един запис в бюджета, че той е балансиран с други неданъчни приход. Тези други неданъчни приходи, които Асен Василев не може да формулира какви са, в размер на 4 млрд.800 млн. лв. Освен, че ще посегне върху сервитьорските /облагане с данък на бакшишите, б.а./, бих доразвил тези мисли на Асен Василев. Това е правителство, което върна проститутките на четвъртокласната и третокласната пътна мрежа. Полетът на мисълта на Асен Василев в приходната ѝ част, ако се разгърне и върху проститутките, тогава можем да постигнем по-сериозни реализации. Но мисля, че няма да го направи, защото следващата стъпка е нравствената проституция. А това означава да посегне и върху депутатите и правителството“.

Това каза на пресконференция в Плевен Румен Петков – председател на ПП АБВ – част от „ЛЕВИЦАТА!“ по отношение на републиканския бюджет и финансовата политика, провеждана от министъра на финансите Асен Василев, както и тежките проблеми, свързани с националната ни сигурност.

Ето какво още коментира Румен Петков:

Този бюджет е катастрофа. Общините ще бъдат изправен в още по-тежка ситуация от тази, в която бяха предните две години. Така широко прокламираният 1 млрд. за инвестиции в общините просто го няма в бюджета. Ръстът на минималната работна заплата и нейното увеличение не е отразено в общинските бюджети. Има средно 5 % увеличение на бюджетите на останалите административни единици, за общинските бюджети МРЗ /минимална работна заплата, б.а.-/ не е компенсирана. Подозирам, че общините ще реагират много остро, ако бюджетът бъде приет в този му вид. Няма как да не сме уплашени от това, което е записано по общини. Те ще бъдат поставени през м. януари в невъзможност да изпълнят елементарните си плащания.

На този фон избяга темата за финансиране на нашата отбрана. Ние имаме още 2.5 млрд. лв., които бяха гласувани в НС и които ще изсипем в САЩ срещу машини, които ще пристигнат евентуално през 2028 година. Правителствата на десницата убиват националната сигурност. Убиват българската армия и нейната боеспособност. Самолети нямаме, а сме ги платили. Сега няма да имаме и бронетехника. Такава недокомплектовка в армията никога не е имало. Вината за това е на правителството и на министъра на отбраната. Те не могат да създадат атмосфера, която да направи службата в армията приятна, независимо, че е платена. Те създават атмосфера на несигурност.

Аз продължавам да не получавам отговор на въпроса „Има ли изпратени български военнослужещи в Украйна?“ Не говоря за доброволците, които правителството и военния министър стимулира. Защото, ако има български военнослужещи в Украйна, тук вече говорим за военнопрестъпника Тагарев. Той е военнопрестъпник така или иначе, с цялостното си поведение.  От гледна точка на българския национален интерес, той е военнопрестъпник“.

Румен Петков посочи и други опасни тенденции, за които в България не се говори. Една от тях е, че в петък, 10-ти ноември, международната рейтингова агенция Moody’s е свалила кредитния рейтинг на САЩ на негативен. В същото време България изсипва над 2 млрд. лв. там.

Другите опасения според Петков са, че оперативната програма за регионално развитие още не е отворена. Както и програмата за развитие на селските райони. Най-негативните тенденции, за които не се говори, е енергетиката и селското стопанство, заяви Румен Петков.

Що се отнася до работата на общинските съветници от ЛЕВИЦАТА!, Бойко Тодоров каза, че те ще бъдат конструктивна опозиция. Но ще подкрепят всяко едно предложение, ако то е свързано с доброто на Плевен и неговите граждани. Самият Тодоров ще продължи да отстоява виждането си за изграждането на мост който да свързва ул. „Кара Кольо“ с ж.к.. „Сторгозия“ и облекчаване на тежкия автомобилен трафик.

Акцент в бъдещата работа общинските съветници от ЛЕВИЦАТА! ще бъде изграждането на инфраструктурата в община Плевен подчерта Бойко Тодоров.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here