Радев към Денков: Няма да освободя шефа на ДАНС! Фарсът в сглобката е пълен!

0
26

 

Относно новата енергийна вноска за транзитния руски газ той заяви, че едва днес сглобката разбира какви щети и вреди е нанесла, а дългът на „Булгартрансгаз“ вече е 250 млн. лв.

Следя със сериозна загриженост случващото се в Народното събрание. Мнозинството трябва да си дава сметка, че властта е преди всичко осъзната отговорност към гражданите, а не xaзартно надлъгване. Докато парламент и правителство си играят на власт, текат процеси със силен деструктивен заряд. Не виждате ли, че сами съсипваме енергетиката и икономиката си. Режем си европейската перспектива. Сами саботираме собствените си национални приоритети. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

Относно новата енергийна вноска за транзитния руски газ той заяви, че едва днес сглобката разбира какви щети и вреди е нанесла, а дългът на „Булгартрансгаз“ вече е 250 млн. лв.

„Унгария с голяма вероятност ще сезира Европейският съд. И то същата тази Унгария, която е наш съюзник, наш партньор, същата Унгария, с която преди два месеца подписахме споразумение за доставка на втечнен газ“, каза още той.

„Фарсът става пълен, когато четем в западните медиите изявление на нашия финансов министър, който казва, че цели да намали ползването на руски газ от тези страни. България явно става тясна за някои хора“, каза още той.

„Явно в календара на сглобката фигурират дати на ротация. Но от тези дати се интересуват само те. Едно управление има бъдеще, когато се води от интересите на българските граждани“, добави Радев.

„Днес изпратих официален отказ на премиера Денков за освобождаването на шефа на ДАНС. Защото мотивите не отговарят на закона“, разкри държавният глава.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here