ГЕРБ и ПП-ДБ искат оставки на министри след снощната ескалация на протеста срещу БФС

0
24

 

Политическите лидери искат и оставката на Боби Михайлов като шеф на БФС

 

„Продължаваме промяната – Демократична България “ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов и на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Това обяви на брифинг пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков, след заседание на групата, предава БТА.

Борислав Михайлов трябва да си отива максимално бързо, категоричен е Петков. Искаме и оставката на Калин Стоянов, защото това, което всички видяхме, е недопустимо, обясни той. По думите му не може хора да бъдат пребивани по заведения, затова вътрешният министър трябва да понесе своята отговорност.

ПГ настоява пред министър-председателя да бъде поискана оставката на вътрешния министър, каза на свой ред и другият съпредседател на групата Атанас Атанасов. Него ще питате какви ще бъдат следващите стъпки, уточни той на журналистически въпрос. Цялата българска общественост видя снощи жестокостта на определени служители на МВР, което означава, че от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред и затова трябва да се носи политическа отговорност, обясни Атанасов.

Оттук нататък премиерът Денков ще вземе своите решения и ще ги анонсира, поясни съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

БСП също поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък поиска оставката на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Той каза това пред журналисти в кулоарите на парламента. Борисов отново призова и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов незабавно да се оттегли от поста си.

Бойко Борисов към Борислав Михайлов: След толкова кръв, иди си

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here