ГЕРБ отряза кмета за среща: В София се проля в кръв, защото Терзиев даде разрешение

0
26

 

„В 19:30 часа – вместо да си гледа града, той ми пише имейл. Как си го обяснявате вие?“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

 

Новият кмет на София Васил Терзиев е изпратил покана за преговори към лидерите на всички партии, представени в местния парламент.

„Неведнъж съм изразявал готовност да бъда кмет на всички софиянци и да защитавам интересите на всички граждани. За да постигнем резултати и да подобрим значително качеството на живот в София, съм готов да разговарям с всички политически сили“, заявява Терзиев.

Поканата му идва на фона на остра реакция от ГЕРБ заради погрома в столицата снощи.

От ГЕРБ разпространиха писмото-покана до Бойко Борисов. В него Терзиев предлага на среща в общината в събота да бъдат обсъдени общи приоритети, които да бъдат отразени и в бюджета на Столична община.

„В София се проля в кръв, защото Терзиев даде разрешение. И най-интересното е че в 19:30 часа, когато София гори, получавам имейл от Терзиев, че ме кани на среща. Защо, уплашихте ли се!? В 19:30 часа – вместо да си гледа града, той ми пише имейл. Как си го обяснявате вие?“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Покана е изпратена и до БСП, обяви Корнелия Нинова. „Сега се обадих на градското си ръководство на общинските съветници и ще решим“, посочи тя.

„Могат да си водят каквито искат разговори – поканата трябва да е към коалицията, която излъчи както кандидата и общинския съвет“, коментира от своя страна Ваня Григорова, общински съветник от БСП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here