Десетки ранени и задържани след протеста срещу БФС

0
27

 

bTV показа кадри как полицаи пребиват паднал на земята фен

 

Полицията се очаква да излезе с повече информация след погрома в София снощи. Бунтът на феновете от агитките превърна улиците на София в бойно поле.

Ситуацията ескалира до сблъсъци с полицията. Хвърчащи павета и камъни, подпалени коли и бомбички доведоха до десетки пострадали и от страна на гневните фенове, и от страна на полицията.

Вече са започнали действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, пловдивски и варненски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. Иззето е голямо количество пиротехника, сигнални пистолети, боксове, метални тръби и други забранени за носене на масови събирания предмети.

Хората от заведение до Спортната палата се оплакаха от полицейски произвол. По думите им, след като фенове от улицата влезли в него, полицаите, които ги последвали са удряли безразборно всички посетители. Използвали са и лютив спрей, съобщава БНТ.

bTV пък показа ексклузивен клип с брутални сцени, заснет от случаен очевидец в епицентъра на сблъсъците между жандармерия и фенове в четвъртък вечер в центъра на София.

На видеото ясно се вижда как паднал на земята по очи протестиращ срещу управлението на БФС става жертва на шокиращо насилие от страна на не един, а на четирима жандармеристи. Кръв остана по земята в района като доказателство за случилото се.

Тази сутрин София се събужда със следи от безредиците. Министерството на младежта и спорта е със счупени стъкла. Все още има камъни, павета, изгорели предмети изпочупени автомобили по улиците, въпреки усилията градът да се върне към нормалния си ритъм. От СДВР са обявили брифинг за днес в 08:00 часа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here