Сглобката се разбра за дерогацията, бюджета и мнозинствата

0
28

 

В сряда ГЕРБ-СДС и ДПС ще участват в кворума на парламента, за да покажат, че евроатлантическото мнозинство съществува. Това обяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Нова телевизия.

 

До решението се е стигнало след интензивни разговори между двете формации и финансовия министър Асен Василев. На срещата ГЕРБ-СДС и ДПС са поставили условия, свързани с дерогацията, бюджета и „демонстрация на евроатлантическото мнозинство”. На срещата са получени гаранции от Василев, че занапред няма да има случаи, в които ПП-ДБ ще гласува заедно с БСП, „Възраждане” и ИТН.

„По темата с дерогацията – тя ще бъде отменена в две стъпки. Първата стъпка е от 1 януари спиране на квотите за износ. Втората стъпка е от 1 март – окончателна отмяна на дерогацията, като за този преходен период сме се съгласили единствено и само, за да няма финансови сътресения на пазара, а именно тези щети от повишение на цената на дизела и бензина да бъдат поети от българските граждани”, добави Атанасова.

„По отношение на Закона за държавния бюджет – намерихме възможности всички искания на парламентарните групи по отношение на приходите и разходите да бъдат удовлетворени”, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here