Най-накрая Боби Михайлов ще подаде оставка

0
64

 

Снощи Михайлов е информирал колегите си за взетото решение

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов е решил да подаде оставка. ТЗа това съобщава „Фокус“, позовавайки се на свои източници в централата на БФС.

Това ще се случи другата седмица. Снощи Михайлов е информирал колегите си за взетото решение.

Вчера президентът на БФС направи първото си изявление след разпита в Комисията за противодействие на корупцията.

„Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица. Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови, за дейността на БФС“, заяви Михайлов.

След като над три часа дава показание, лаконично обясни за какво е бил питан:
„За такива неща, които интересуват обществото и вие (журналистите) ги пишете – финансиране, разходване на средства, абсолютно всичко“.

Той допълни, че не чувства вина за случилото се вчера, защото УЕФА е организатор на двубоя и е преценила, че той трябва да е без публика.

„Естествено, че чувствам вина, но за вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА и УЕФА решава къде, кога да се играе и дали да е с публика, или без публика. Имам голям морал“.

Припомняме, че до това развитие на ситуацията доведе вчерашният протест на футболни фенове, които се изправиха срещу начина на управление на Българския футболен съюз (БФС).

Недоволството им предизвика хаос и затворени улици в центъра на столицата в четвъртък вечерта. След 18.15 часа феновете започнаха да хвърлят бомбички и димки срещу полицията. Силите на реда отговориха с водни оръдия, които разпръснаха част от привържениците в Борисовата градина.

Подпален бе и полицейски бус на ъгъла на ул. „Гурко“ и бул. „Васил Левски“, който изгоря напълно. Феновете разграбиха намиращите се в него каски, палки и щитове.

По-рано вчера потекоха и първите политически реакции на партиите. Поискани бяха оставките както на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, така и на спортния министър Димитър Илиев. Други пък бяха директно уволнени като зам.-вътрешния министър Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в силовото ведомство и директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here