Подготвя ли Зеленски ареста на Залужни, готвен за негов заместник?

0
46

 

Вече са отстранени няколко важни генерали. В същото време международни анализатори коментират, че САЩ вече обмислят да заменят Зеленски със Залужни

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подготвя почвата за ареста на главнокомандващия украинската армия Валерий Залужни, написа бившият помощник заместник-министър на отбраната на САЩ Стивън Браян в статия за вестник Asia Times, цитирана от „Фокус“.

Според Брайън Зеленски подготвя почвата, като вече отстранява трима много важни украински генерали.

Брайън също така твърди, че е имало тотално разделение в правителството на Украйна, което може да доведе до гражданска война в близко бъдеще.

По-рано и Володимир Зеленски, и Валерий Залужни признаха, че ситуацията на фронта е много трудна и споменаха седем области, в които украинската армия е изправена пред най-големите предизвикателства.

Според него това са Авдеевското, Марийнското, Бахмутското, Лиманското, Купянското, Запорожското и Херсонското направления. Зеленски коментира въпросът във видеообръщението, след като изслуша докладите на военните и шефовете на разузнаването. Държавният глава обаче не разкри подробности за доклада.

Още по темата:

Анализ: Украйна губи войната, Зеленски е пред уволнение – приемникът му вече е налице

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here