Байдън: Военната помощ за Киев предпазва американските войници от пряко участие в конфликта

0
19

 

Военната помощ за Киев от Вашингтон предпазва американските войници от пряко участие в конфликта, написа президентът на САЩ Джо Байдън в статия за Washington Post, предаде РИА Новости.

„Ние държим американските сили настрана от това, като подкрепяме смелите украинци, защитаващи своята свобода и земя“, подчерта той.

Президентът отбелязва, че подобна подкрепа е в интерес на Съединените щати и „на целия свят“. Той също така заявява, че Русия в Украйна и Хамас в Израел се предполага, че се „опитват да заличат съседната демокрация от картата“, разрушавайки регионалната стабилност. Според Байдън САЩ „не могат да позволят това да се случи“.

В началото на ноември Галъп публикува изследване за подкрепата на Вашингтон за Киев. Според резултатите от него повече от 40 процента от американците са на мнение, че страната им прави твърде много за Украйна. А предприемачът и милиардер Илон Мъск по-рано заяви, че САЩ първо трябва да решат вътрешните си проблеми, а не да помагат на Киев.

Координаторът по стратегически комуникации на Белия дом Джон Кърби съобщи на 8 ноември, че Вашингтон е изразходвал 96 процента от всички средства, отпуснати за подкрепа на Украйна от началото на руската специална операция.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here