Десетки населени места в страната са без ток заради лошото време

0
10

 

Десетки населени места в страната са без ток заради лошото време, обяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов.

Екипите на дирекцията са реагирали на над 300 сигнала за инциденти. Най-много са сигналите във Варненска област – над 200, Бургаска – над 40, Шуменска – 28, предаде БНР.

Главен комисар Джартов съобщи и за битов инцидент в Аксаково, Варненско – там има хора с изгаряния, до които все още не може да се достигне:

„Получихме информация, че в комплекс „Кольови извори“ е разхерметизирана камина с водна риза, като в резултат от това са пострадали четири-пет човека. Те са с изгаряния от водата. Към момента е насочен високопроходим автомобил, така че те да бъдат евакуирани, предвид това, че екипите на Спешна помощ все още не могат да достигнат поради това, че пътят е затворен.

На територията на Аксаково, близо до Аксаково е, но все още и ние нямаме пълна информация, защото е от последните минути – не могат да екипите на Спешната помощ да достигнат, най-вероятно с нашия автомобил ще успеем – високопроходим, да достигнем и да ги евакуираме тези четири-пет човека“

Заради снегонавявания 25 души са блокирани в хотел в община Аксаково. Това стана ясно след заседание на Националния оперативен щаб, свикан от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

В съобщението се заявява, че ще бъде направено всичко възможно блокираните хора да бъдат изведени на безопасно място. Освен Аксаково, бедствено положение във Варненска област вече обявиха общините Варна, Вълчи дол, Суворово и Дългопол, а частично и община Девня.

Междувременно стана ясно, че всички ученици във Варна ще учат утре дистанционно заради лошото време. Министърът на образованието Галин Цоков е потвърдил онлайн обучението съобразно искането на кмета на Варна Благомир Коцев. Четири училища във Варна ще продължат онлайн обучението до 22 ноември, сряда, заради щети, които вятърът е нанесъл по сградите им.

Пътищата Добрич – Варна и Добрич – Генерал Тошево продължават да са затворени заради снегонавяванията. Възстановено е движението в отсечките Добрич – Балчик и Добрич-Силистра, съобщават от Областното пътно управление.
В Добричка област продължава да бъде нарушено подаването на вода поради липса на ток за помпените станции. Аварийни екипи възстановяват скъсаните от вятъра електропроводи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here