Калин Стоянов: Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Петков

0
16

 

Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг, предаде репортер на „Фокус“.

„За трети път в рамките на пет дни заявявам, че не приемам и не толерирам никакво насилие“, допълни той.

Той увери, че всеки проявил агресия в нощта на протеста срещу БФС ще бъде наказан и допълни, че полицаите ще работят с психолози, ще се потърси отговорност от виновните и ще се вземат всички нужни мерки за превенция на подобни действия.

Калин Стоянов поздрави онези служители, които са се справили достойно с изключително трудната задача да овладеят ситуацията при бунта на футболните фенове. „Възможно е да е имало провокатори. Недопустиво е някой да се меси в дейността на МВР, както направи Кирил Петков. Живемм в правова държава“, допълни Стоянов.

Калин Стоянов посочи, че никъде в Европа след подобви безредици не се изисква оставка на вътрешния министър и заяви, че не ръководи дейността на полицейските служители на терен – това е задача на главния секретар на МВР.

Главният секретар на МВР Живко Коцев посочи, че са предприели мерки за изясняване на причините, довели до полицейско насилие.

„Присъствието ни тук не е повод за гордост. Ние сме си направили първоначалните оценки“, допълни той.

Коцев каза, че бързо индефицирали служителите. „Нека не противопоставяме полицията срещу обществото“ призова Коцев, който също осъди полицейската злоупотреба с власт. „Униформата трябва да се носи с чест. Нека да спрем да се упражняваме върху работата на полицията, особено хора, които нямат експертиза“, каза още той.

Той увери, че МВР няма да търпи хора, които не спазват правила и морални норми. „Днес предстои следващата спортна среща. Моля за овладяване на емоциите“, завърши Коцев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here