Румен Овчаров захапа Делян Добрев и Делян Пеевски: Навремето именно те щяха да строят „Южен поток“, а сега се правят на най-големите светци пред американците

0
13

 

Това, което правят същите тези заедно с Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, си е чист рекет към „Лукойл“.

 

„Някой вече е спретнал покупката на „Лукойл“. Това каза бившият енергиен министър Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“.

„Лукойл“ просто са подложени на един примитивен рекет. Ако не платят 700 млн. или 1 млрд. лева ще им спрат дерогацията. Те каквото имат да плащат са си го платили. Има правителство и министър на финансите, който признава загубите на „Лукойл“. Нека да не забравяме, че „Лукойл“ е фирмата, която е инвестирала над 3,5 млрд. лева, откакто е собственик на това дружество. До края на годината „Лукойл“ най-вероятно ще приключи с руския нефт, без значение дерогация, или не. После пък нека Асен Василев се чуди откъде ще му дойдат 500 млн. лева в бюджета, защото няма да го има корпоративния данък“, каза Овчаров.

„Русия е получила 550 млрд. евро за руски нефт и газ откакто е започнала войната в Украйна. На първо място купувач е Европейския съюз, а не Китай. На първо място в ЕС е Германия, Нидерландия, Италия, а след това е Китай, Индия. Австрия в момента за последното тримесечие получава два пъти повече руски газ за разлика от същото време миналата година. Германия и Австрия го правят, защото се грижат за икономиките си“, добави той.

Според него има два варианта. „Програмата максимум на групата Д2 плюс Бойко Борисов е намиране на купувач и продажба на „Лукойл“. Очевидно някой вече е спретнал покупката на „Лукойл“. Имат вариант програма минимум – предвижда дебалансиране на производството и съответно влизане на други играчи, например „Инса Ойл“. Всичко е пари“, обясни Овчаров.

„Именно Делян Добрев и Делян Пеевски щяха да строят „Южен поток“ навремето, а сега се правят на най-големите светци пред американците.“

„Най-голямото разочарование за последните години и конкретно в последната половин година е, че тези хора, от ПП-ДБ, които ходиха по площадите и викаха срещу Пеевски, днес се кланят пред феномена Пеевски. С това реално свърши илюзията за умнокрасивитета на България, като аз не знам как от тук нататък тези хора биха могли да си представят някакво свое бъдещо политическо съществуване.“, добави още бившият енергиен министър.

В същото време Цветанка Ризова пък счупи тъпомера, след като съобщи, че ние (бел.ред. България) сме били пренасяли руски газ напълно безплатно и без никакви такси за руска страна. Последното нейно изказване единствено пък показа за пореден път често срещаната крайна некомпетентност на Ризова по теми, които си позволява да коментира в национален ефир.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here