Усещане, че е аут! Зеленски към Залужни: Военните се занимават с война, а не с политика

0
43

 

Зеленски все по-осезаемо усеща, че Залужни може да го измести от президентския пост – така, както на Запад все по-често се споменава името на главнокомандващия, а не на президента

 

Военните на бойното поле могат да участват изключително във военни операции, но не и в политиката. Ако военен мисли да влезе в политиката, докато е на фронта, то това е „огромна грешка“. Това мнение изрази украинският президент Володимир Зеленски, предава „Фокус“, позовавайки се на РБК-Украйна.

„Различни политически сили тласкат военните в политиката. Беше след 2014 г., когато всяка политическа партия искаше някои военни, военни звезди и мисля, че това беше много голяма грешка“, каза той.

Според президента, ако един военен реши да се занимава с политика, това е негово право, но тогава той трябва да влезе в политиката и не може да участва във война.

„Ако управляваш война, като си спомняш, че утре ще участваш в политика или избори, тогава на думи и на фронтовата линия се държиш като политик, а не като военен“, заяви той, като повтори, че смята такова поведение за “ огромна грешка.“

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Зеленски добави, че е важно да не се губи абсолютното разбиране за йерархията, тъй като „това не води до единство на нацията“.

„С цялото ми уважение към генерал Залужни и към всички командири, които са на бойното поле, има абсолютно разбиране за йерархията и това е всичко и не може да има двама, трима, четирима, петима. Според закона дори по време на война това дори не може да се обсъжда. Това не води до единство на нацията“, заключи той.

Още по темата:

Анализ: Украйна губи войната, Зеленски е пред уволнение – приемникът му вече е налице

Подготвя ли Зеленски ареста на Залужни, готвен за негов заместник?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here