Боян Чуков към управляващите: Оставете българските специални служби да работят спокойно

0
28

 

„Винаги съм апелирал към управляващите, независимо кои са те – оставете българските специални служби да работят спокойно. Ние точно това не осигуряваме на службите, след това сме недоволни, че нищо не са направили“, категоричен е международният анализатор 

 

„Това е третият кораб на този същия много богат израелски бизнесмен, който пострада по един или друг начин. За него се знае, че е много близък до бившия шеф на МОСАД – Коен – един от най-богатите хора в Израел. Разбира се, Нетаняху и правителството на Израел не обича да твърдят, че този кораб е свързан с Израел, защото той плава под знамето на Бахамските острови, записан е в регистрите на британска фирма, арендован е от японски бизнесмен, но принадлежи на Израел“, каза международният анализатор Боян Чуков в студиото на „Денят ON AIR“.

Той припомни, че и преди е имало подобни инциденти с български моряци.

„Важното е, че има българи, с които държавата трябва да се ангажира и трябва много внимателно да следи какво се случва с тях. Прочетох изказване на въоръжената групировка, която е отвлякла кораба. В него се казва, че роднините на отвлечените моряци не би трябвало да имат никакви опасения, тъй като те ще бъдат третирани като гости, съгласно мюсюлманските обичаи. Въпросът е за колко време ще се договорят“, допълни Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Международният анализатор е на мнение, че не трябва да имаме безпокойство за сънародниците ни.

„Вярвам, че те ще се върнат живи и здрави в България. Винаги съм апелирал към управляващите, независимо кои са те – оставете българските специални служби да работят спокойно. Ние точно това не осигуряваме на службите, след това сме недоволни, че нищо не са направили“, категоричен е той.

Попитан дали има риск за заложниците, държани от „Хамас“, Чуков отговори: „Там вървят някакви преговори, пускат по някое време някоя жена, има деца, които ги пускат да напуснат тунелите. Прочетох анализ на известен анализатор, че ситуацията с Израел и САЩ прилича на онази история, в която жабата и скорпионът били на брега на реката, тогава скорпионът помолил жабата да го пренесе на другия бряг. Жабата знаела, че той е коварен, но се съгласила, по средата на прехода скорпионът я ужилил. Преди да умре, тя го попитала: „Защо го направи това нещо, след като ще умрем и двамата“, той казал: „Такъв съм си“. САЩ се опитват всячески да излязат от тази ситуация, защото те понасят огромни загуби, предвид начина, по който Израел води войната в Ивицата Газа“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here