Володин: Русия и Китай са обединени от задачата за изграждане на суверенни държави

0
37

 

Русия и Китай са обединени от задачата за изграждане на суверенни държави, посочена в техните основни закони. Това каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на среща с преподаватели и студенти от Нанкинския университет, изучаващи руски език, съобщават руски медии.

„Ние сме обединени – както Русия, така и Китай – от една задача, която е отразена в нашите конституции, основните закони на нашите страни. Изграждане на суверенни държави“, каза Володин.

Володин посочи, че резултатите, които са постигнали и Китай, и Русия, са постигнати до голяма степен благодарение на техния суверенитет, но различен подход, ако анализираме развитието на други страни, не би довел до такъв прогрес и резултати.

„Загубата на суверенитет в крайна сметка води до загуба на държавност. И въз основа на цифри и факти не са останали много държави, които имат абсолютен суверенитет. Но суверенитетът не е само държавност, това е запазване на обичаи, традиции, история, култура, език. Всичко, което определя идентичността на една нация. И вяра“, продължи Володин.

Политикът уточни, че загубата на суверенитет, напротив, води до увеличаване на външното влияние „върху развитието, а историята е ерозирана, културата претърпява промени“.

„Възможно е езикът също да се губи. В резултат на това страната престава да съществува. Следователно нашата страна и Китай са за многополюсен свят и справедлив световен ред, който позволява на всички страни да защитават своя суверенитет и да се развиват в в съответствие с техните цели и задачи“, добави още Володин.

„Живеем във време на предизвикателства, но това не е само време, когато се сблъскваме с проблеми, това е време на възможности. През последните 10 години срещу Руската федерация са въведени 17,5 хиляди санкции“, припомни Володин и добави че срещу Китай също са започнали търговски войни и са въведени ограничения.

„Въпреки това, посочи Володин, ако през 2012 г. Китай беше втори, а Русия шеста сред световните икономики, то в края на миналата година Китай зае първо място, Русия стана петата икономика в света. света, най-голямата икономика в Европа.”

„Ето резултатът, ето резултатът от неприятелските действия. Вие и аз виждаме: тези, които започнаха санкционната война, пострадаха от същото“, коментира Володин.

Делегацията на Държавната дума, водена от Володин, е на официално посещение в Китай от 21 ноември. В Пекин Володин проведе срещи с китайския президент Си Дзинпин и председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Джао Леджи. Депутатите пристигнаха в Нанкин на 22 ноември. В същия ден Володин се срещна със секретаря на комитета на Китайската комунистическа партия на провинция Дзянсу, председател на Постоянния комитет на Народния конгрес на провинция Дзянсу Син Чансин. В четвъртък сутринта председателят на Държавната дума и депутатите положиха венец пред паметника на пилотите герои от Войната на съпротивата срещу Япония в Нанкин.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here