Петър Витанов: : „Сглобката“ е нещо ужасно, хората очакват Румен Радев да създаде партия

0
32
Petar VITANOV in the EP

 

Според евродепутата липсата на алтернатива в момента засилва очакванията на хората

 

Запазването на 3-ти март като националния празник на България е желано от над 70% от българските граждани. Подписката за референдум продължава и ще приключи в законоустановения срок – 21-и декември. Това заяви в ефира на bTV Петър Витанов, евродепутат и председател на Инициативния комитет за провеждане на референдум за запазване на 3-ти март като национален празник.

В петък депутатите гласуваха със 164 гласа „за“ и 66 „против“ на първо четене промените в Конституцията, в които е записано, че 24-и май е националният празник на България. Предстоят още две четения на закона.

„ГЕРБ-СДС декларираха, че няма да подкрепят промяната, но колко пъти сме ставали свидетели на словесни лупинги и еквилибристики. Обществената реакция ги накара да отстъпят. Ще оказваме натиск дотогава, докато сме сигурни, че този въпрос е решен веднъж завинаги“, категоричен е Витанов.

„Целта на Инициативния комитет е да не допусне промяната на националния ни празник. Не надхвърляме тази цел“, уточни евродепутатът.

Президентът публично изрази своето възмущение от опита за посегателство над националния ни празник. Има очакване от хората президентът да направи партия. Казвам го като човек, който обикаля страната от три месеца. Тези гласове са навсякъде, каза още той.

Според Петър Витанов липсата на алтернатива в момента засилва очакванията на хората.

„Сглобката е нещо ужасно. Дори самите управляващи се срамуват да се нарекат коалиция, сравняват се с компоти, суджуци, етажна собственост, сглобка, некоалиция. В демократичните държави, когато имаш парламентарно мнозинство и общо управление, това се нарича коалиция“, заяви Витанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here