Украйна призна, че надеждите за контранастъпление не са се оправдали

0
39

 

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна заяви, че военните ръководства на НАТО не работят

 

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Олексий Данилов заяви в интервю за BBC, че надеждите на Киев за контранастъпление не са оправдани и военните наръчници на НАТО не работят.

Според него ситуацията на фронта е много тежка и старите натовски „учебници“ по бойни действия „трябва да бъдат върнати в архива“.

Данилов определи прекаления оптимизъм като „грешка на Киев“. „Хората понякога грешат. Не можеш цял живот да си отличник“, добави секретарят на Съвета за сигурност.

В същото време Данилов каза, че забавянето на помощта за Киев в САЩ не е трагедия и се надява, че поне малко военно финансиране определено ще потече към Украйна.

И Украйна, и Русия отбелязват, че въпреки големите загуби на ВСУ, контранастъплението не е донесло значителни резултати на Киев. В опит да оправдаят загубите си, властите в Киев вече започнаха да обвиняваха НАТО в недостатъчни доставки, на което представители на алианса заявиха, че всичко необходимо е прехвърлено в Киев. На 1 декември и украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението на Киев не е постигнало резултати.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here