Зеленски се надява на още помощ от САЩ

0
16

 

Киев се надява, че няма да остане без подкрепа от Запада, преди всичко от Съединените щати, каза украинският президент Владимир Зеленски след разговори с американския президент Джо Байдън.

„Говорих много с представители на двете партии. И демократите, и републиканците обещаха пълна подкрепа. Ще видим, но преди това винаги сме се доверявали на подкрепата на нашия стратегически партньор, Съединените щати, и смятаме, че ще продължи по този начин и Украйна няма да остане сама“, каза той. По-рано той само вдигна рамене, когато го попитаха за шансовете на Киев да спечели без помощта на Съединените щати по време на среща с Байдън в Овалния кабинет.

Украинският лидер каза още, че изключва всякакви териториални отстъпки за уреждане на конфликта.

Тази тема не се повдига често на Запад. Така американският сенатор от Охайо Джеймс Дейвид Ванс (републиканец) заяви, че идеята Украйна да се върне към границата от 1991 г. е абсурдна и Kieb ще трябва да отстъпи част от териториите си на Русия.

Във вторник Зеленски посети Конгреса на САЩ и проведе разговори с Байдън.

Днес украинският президент е в Норвегия на необявено предварително посещение. Очаква се лидерите на петте скандинавски държави да се срещнат днес в Осло със Зеленски.

Свързани теми:

Сенатът на САЩ блокира помощта за Украйна и Израел

Американски сенатор нарече посещението на Зеленски във Вашингтон позорно

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here